MENIU

Medicii infectați cu COVID-19, chemați la muncă. Scenariul luat în calcul de Ministerul Sănătății

Medicii infectați cu COVID-19, nevoiți să meargă la muncă. Scenariul luat în calcul de Ministerul Sănătății

Medicii infectați cu virusul din China, dar fără simptome, sunt chemați să rămână în spitale pentru a trata pacienții bolnavi de coronavirus.

Decizie extremă la Suceava. Personalul medical netestat și asimptomatic a fost chemat la muncă. Ei vor trata doar pacienți bolnavi de coronavirus. Directorul interimar al Spitalului Județean Suceava a trimis deja personalului medical un document prin care cere acest lucru. Și ministrul Sănătății a făcut un anunț în acest sens. 

Ministrul Sănătății a declarat că Scenariul 4 se apropie și a propus ca medicii asimptomatici, dar infectați cu coronavirus, să rămână în spitale și să trateze pacienții infectați cu coronavirus.

"Noi, cei de la Ministerul Sănătății, am propus algoritmi de testare, să ducem la domiciliu cazurile ușoare și medii în Scenariu 4, care se apropie. Propunem ca medicii care sunt asimptomatici, dar sunt infectați cu coronavirus, să rămână în spitale să trateze pacienții infectați cu coronavirus. Avem mai multe facilități pe care vrem să le cerem prin ordonanță și pentru unitățile sanitare, să se poată angaja fără concurs, să se poată mări organigramele la DSP-uri și alte aspecte care se pot face printr-o ordonanță militară", a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Realitatea PLUS.

Mai multe articole despre:
coronavirus