MENIU

Medicii, despre fetițele siameze din Constanța: ”Au două inimi unite. Șanse minime să trăiască”

Cele două fetițe siameze care s-au născut ieri la Constanța au ajuns în grija medicilor din București, însă aceștia spun că șansele lor de supraviețuire sunt mici.

În acest moment starea fetițelor este gravă, dar stabilă, spun medicii de la spitalul Marie-Curie din Capitală, care le îngrijesc. 

”Partea importantă este cea cardiacă. Sunt două inimi unite, cu vascularizații separate. Asta ne împiedică pronosticul”, a declarat șeful secției la care sunt internate cele două fetițe. Acesta a precizat că cei de la Marie-Curie se vor consulta și cu medici care au experiență internațională. 

”Personal, nu cred că sunt șanse ca măcar una dintre fetițe să supraviețuiască”, a mai spus medicul. El a menționat că și în situația în care mama siamezelor ar fi mers la controale medicale în timpul sarcinii, tot nu ar fi reușit să evite situația în care se află acum micuțele.

Mama siamezelor, în vârstă de 24 de ani, locuiește într-un sat din județul Constanța și este la a șasea sarcină, acasă mai având încă cinci copii.

Mai multe articole despre:
spital medici naştere siameze Marie Curie