MENIU

Medicii de familie, atac la adresa coordonatorilor campaniei de vaccinare: Despre noi n-au spus nimic, ca și cum n-am fi făcut nimic

Vaccinare (sursa foto: Profi Media)

O jumătate de milion de români s-au vaccinat în peste 3.000 de cabinete de medicina familiei a transmis Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie. Organizația a oferit aceste date pentru a le reproșa coordonatorilor campaniei de vaccinare anti-COVID pentru că n-au vorbit aproape deloc despre eforturile și contribuția medicilor de familie.

"La Maratonul vaccinării pentru viață din București nu vedem printre invitații la conferința de presă nici un medic de familie care vaccinează în cabinetul propriu sau în centrele de vaccinare. Nici un cuvânt despre medicii de familie și asistentele medicale din medicina familiei care vaccinează zi de zi în cabinetele proprii de 7 luni sau în centrele de vaccinare de 10 luni. În cabinetele proprii fără registratori, fără pază, fără costurile imense din centrele de vaccinare. Ca și cum medicii de familie nu ar exista în acest efort național de vaccinare. Ca și cum medicii de familie nu s-ar implica în vaccinare. Ca și cum medicii de familie sunt vinovați pentru eșecul vaccinării, în timp ce campionii și eroii vaccinării sunt toți ceilalți oficiali care vorbesc acum frumos cu presa", a transmis Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie.

Duminică, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, a anunțat că peste 40% din populația adultă a României s-a vaccinat.