MENIU

Un nou scandal zguduie sistemul sanitar! Medici, prinşi cu 140 de radiografii ascunse în vestiar

Medici de la Spitalul Slatina, prinşi cu 140 de radiografii ascunse în vestiar. Prima ipoteză

O anchetă a fost declanşată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina după ce, marţi, în vestiarele a trei medici ortopezi au fost descoperite 140 de radiografii ascunse. Suspiciunea este că medicii foloseau documentele medico-legale să se șantajeze unii pe alții.

Un dosar penal a fost deschis de polițiștii din Slatina în urma scandalului izbucnit la Spitalul Județean, unde în vestiarele a trei medici ortopezi au fost găsite 140 de radiografii ale unor pacienți. 

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, a declarat că unul dintre medicii în culpă a reclamat că i-a fost spart vestiarul.

„La data de 12 martie am fost sesizați de către un medic din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina, despre faptul că i-au fost sustrase bunuri din fișetul personal. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt și efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor producerii evenimentului”, a declarat reprezentantul IPJ Olt.

Managerul Spitalului Slatina, Cătălin Rotea, a declarat că primele semne de întrebare au fost ridicate după ce unitatea medicală nu a putut pune la dispoziţia poliţiştilor o radiografie cerută în cazul unei cercetări penale. Răspunsul venit dinspre ortopezi a fost că radiografia nu mai există.

Marţi, o comisie de anchetă constituită de conducerea spitalului a găsit în vestiarele a trei dintre medici nu mai puţinde 140 de filme radiologice, cel mai vechi datând din anul 2015.

"Având în vedere că la o solicitare a IPJ Olt de a le pune la dispoziţie o radiografie, Spitalul Judeţean a fost nevoit să răspundă că nu are acea radiografie, marţi, am constituit o comisie formată din directorul medical, directorul administrativ şi un consilier juridic, care să verifice motivul pentru care nu am putut pune la dispoziţia organelor abilitate o radiografie. Ca urmare, s-a făcut un control, în camera de gardă, în saloane, inclusiv în vestiarele medicilor, care au fost deschise cu cheia. În vestiarele a trei medici s-au găsit 140 de filme radiologice, radiografii ale unor pacienţi, din 2015 şi până în prezent, pentru care nu avem o explicaţie ce anume căutau acolo", a declarat Cătălin Rotea.

Citește continuarea pe realitateadeolt.net.

Mai multe articole despre:
spital Slatina