MENIU

MEDICAMENTUL MINUNE al cercetătorilor români: vindecă rănile rapid, DAR NU POATE FI PRODUS

<p>Inginerie chimică, o specializare foarte bine plătită</p>

Laboratoarele cercetării româneşti au reuşit să creeze un medicament revoluţionar care vindecă rapid rănile, combate infecţiile şi nu lasă cicatrice. Culmea este că producţia acestuia nu poate începe pentru că nu există finanţare.

Sleită după ani mulţi de subfinanţare, vocea cercetării româneşti pare din ce în ce mai stinsă. Ceea ce puţini ştiu este că, deşi au salarii umilitoare, cercetătorii noştri continuă să inventeze lucruri uimitoare, scrie ziarulring.ro.

Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Ştiinţe Biologice (INCDŞB) a reuşit să creeze un medicament revoluţionar. Este vorba despre un bioprodus natural pe bază de elastină care scurtează la jumătate timpul de vindecare a rănilor, combate infecţiile şi nu lasă cicatrice. Singurii beneficiari ai invenţiei sunt însă câţiva medici din spitalele din Capitală, care folosesc medicamentul în cadrul unor proiecte de cercetare în colaborare cu institutul pentru a-şi vindeca pacienţii.

"Este patentat de noi după descoperirea lui de echipa condusă de dr. Lucia Moldovan, dar nu este introdus pe piaţă, pentru că noi, din păcate, din banii de cercetare, nu avem cum să ne plătim dosarele farmaceutice care costă foarte, foarte mult. Este unul dintre produsele care s-au dovedit a fi eficiente în primele 7-15 zile de tratament pentru refaceri de ţesuturi, arsuri, răni, sechele postoperatorii, posttraumatice, ajută la refacerea ţesutului foarte rapid. Toţi excipienţii pe care îi utilizăm pentru acest produs sunt naturali. Medicii sunt foarte receptivi şi apelează la produs, pentru că au constatat eficacitatea lui", ne-a declarat dr. cercetător I Simona Liţescu, preşedinta Consiliului Ştiinţific al INCDŞB.

Citeşte mai mult pe ziarulring.ro.