MENIU

Medicamente de potenţă CONTRAFĂCUTE: Trei bărbaţi, trimişi în judecată

Trei bărbaţi au fost trimişi în judecată de procurorii de la Parchetul instanţei supreme, pentru că au vândut medicamente contrafăcute destinate persoanelor cu disfuncţii sexuale, fără a avea consimţământul producătorilor.

Gheorghe Ştefan, fiul acestuia, Andrei Ştefan, şi Claudiu Borza au fost deferiţi justiţiei de procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), pentru punere în circulaţie de produse medicamentoase contrafăcute fără consimţământul titularilor.

Potrivit anchetatorilor, în perioada iunie 2007 - martie 2010, cei trei au vândut, prin anunţuri pe internet, prin telefon sau direct, medicamente pentru disfuncţii sexuale, contrafăcute, fără a avea consimţământul producătorilor. Inculpaţii erau contactaţi de potenţialii clienţi telefonic sau online, pe diferite site-uri, comanda fiind livrată ulterior, personal sau prin intermediul poştei ori al unei firme de curierat rapid.

"Preţurile de achiziţie, respectiv de vânzare a produselor medicamentoase erau de circa 45-60% din preţul cu amănuntul maximal al aceloraşi medicamente stabilit prin ordin al ministrului Sănătăţii. Inculpaţii au comercializat pe piaţa din România o cantitate foarte mare de medicamente contrafăcute, din care a fost identificat în posesia acestora un număr de 2.523 de comprimate aparţinând a trei mărci diferite", arată PICCJ.

La percheziţiile domiciliare făcute în acest dosar, anchetatorii au găsit cantităţi importante de medicamente contrafăcute, precum şi telefoane şi cartele SIM utilizate de cei trei.

"În cauză s-a dispus indisponibilizarea sumelor de bani şi instituirea unor sechestre asiguratorii până la concurenţa sumei de 88.678 lei aflată în conturile deschise de inculpaţii Ştefan Gheorghe şi Ştefan Andrei, respectiv până la concurenţa sumei de 73.365 lei aflată în conturile deschise de inculpatul Borza Claudiu", mai precizează procurorii.

PICCJ mai arată că faptele celor trei prezintă un grad de pericol social ridicat, având în vedere că punerea în circulaţie de produse medicamentoase neautorizate de către o persoană fără cunoştinţe farmaceutice poate avea consecinţe negative asupra sănătăţii persoanelor care le consumă.

Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Sectorului 2.

Mai multe articole despre:
reţinut medicament contrafăcut potenţă