MENIU

Medic baricadat în sala de nașteri, după ce rudele unei gravide l-au amenințat că îi "iau gâtul"! Val de incidente la spitalul Botoșani

Arhivă foto

Intervenție a jandarmilor la Maternitatea Botoşani pentru a calma rudele agitate ale unei gravide care au ameninţat medicul de gardă cu acte de violenţă. Pentru a se feri din calea agresorilor medicul a fugit şi s-a baricadat în sala de naşteri. Incidentul s-a petrecut la doar câteva zile distanță după ce un bărbat a intrat cu toporul în unitatea sanitară.

Totul a început după ce o gravidă în vârstă de 18 ani, cu sarcină la termen, a fost transferată de la Spitalul din Dorohoi la Maternitatea din Botoşani pentru ca bebeluşul să fie adus pe lume prin cezariană, relatează Ziare.com care citează monitorulbt.ro. Aici, medicul de gardă a consultat-o și a cerut o serie de analize, moment în care în camera de consultaţii au dat buzna trei persoane, două femei şi un bărbat, rude cu gravida. Acestea i-au cerut medicului de gardă să opereze pacienta imediat “că dacă nu, îi ia gâtul".

"Medicul a reuşit să fugă în agitaţia creată şi s-a baricadat în sala de naşteri, de la etajul 1. Era extrem de panicat. Asistenta din sala de naşteri a sunat la 112, pentru a cere ajutor”, a relatat un cadru medical din spital.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de jandarmi.

“La 15.21 a fost un apel 112, prin care personalul medical sesiza că un aparținător al unei femei internate la Maternitate face scandal. A fost aplicat un avertisment contravențional unei femei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, a precizat plutonier adjutant şef Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani.

În cele din urmă gravida a fost dusă în sala de naşteri, iar după finalizarea investigaţiilor solicitate de medic a fost operată.

Incidentul vine la aproape o lună după ce tânăra Alexandra Ivanov şi-a pierdut viaţa la maternitatea din Botoşani, la nouă ore după ce a fost internată. Era însărcinată în luna a treia şi ajunsese la spital cu ambulanţa după ce a acuzat dureri şi hemoragie.

Mai multe articole despre:
medic gravida spital botosani