MENIU

Medic, avertisment sumbru: Sursele de infecție vin din zonele de socializare cele mai bogate

Avertismentul medicului Carmen Dorobăț / FOTO: Profi Media

Carmen Dorobăț, medic infecționist la Spitalul "Sf Paraschiva" din Iași a vorbit, miercuri, la Realitatea PLUS, despre o posibilă carantinare în București, dar și despre vaccinul anti-Covid-19, în contextul în care rata de infectare în Capitală a depășit pragul de 15 la mia de locuitori.

,,Carantinare este o decizie de ordin politic. Să nu uităm de măsurile de prevenție despre care se vorbește de atâta timp. În zonele unde incidența crește și într-o valoare ascendentă importantă, autoritățile locale împreuna cu medicii de specialitate de la DSP să ia decizia, astfel încât să oprească creșterea prin mijloace care li se par a fi legate de zonele de socializare. Sursele de infecție vin din zonele de socializare cele mai bogate.

Pe masură ce numărul de cazuri crește, 5% ajung în Terapie Intensivă, dintr-un număr mare de pacienți va un număr mare acest 5% care ajung în Terapie Intensivă.

O persoană care are simptome ar trebui să se gândească dacă nu este vaccinată și să meargă să se vaccineze, pentru că deja răspunsul nu apare imediat. Medicii de familie ar trebui să meargă în același ton, să convingem cu motive medicale persoanele nevaccinate să se vaccineze. Persoanele care au contraindicații la vaccinare, să păstreze restricțiile anti-Covid", a precizat Carmen Dorobăț, la Realitatea PLUS.

Rata de infectare în București, nou nivel record

Rata de incidenţă a COVID-19 a ajuns, miercuri, în Bucureşti, la 15,1 cazuri la mia de locuitori, potrivit site-ului Direcţiei de Sănătate Publică.

În urmă cu o zi, rata de incidenţă a fost de 14,71.

Pe 13 septembrie, incidenţa COVID-19 în Bucureşti era 1,52 la mia de locuitori, conform site-ului DSP.