MENIU

Medic ATI la Colentina, despre acuzațiile lui Voiculescu: Ne-a făcut un foarte mare rău. Nimeni nu poate ascunde morții

Vlad Voiculescu / Foto: Inquam

Medicul Laura Zarafin, specialist ATI la Spitalul Colentina, îi dă replica fostului ministru al Sănătății Vlad Voculescu după ce acesta a acuzat spitalul că nu raportează numărul real de decese Covid.

"Eu nu am inteles ce a vrut sa spuna dl fost ministru, nu a fost foarte clar in exprimare, dar ne-a facut un foarte mare rau tuturor. Nimeni nu poate ascunde mortii", scrie medicul, intr-o postare pe Facebook.

Laura Zarafin precizeaza ca, atunci cand moare un om, medicul de garda ATI - pentru ca de obicei in ATI se intampla asta fiind sectia cu cazuri critice - completeaza o multime de acte, intocmeste epicriza de deces, care contine toate informatiile despre evolutia pacientului, terapia aplicata, parametrii ventilatori si rezultate ale analizelor.

"Pune apoi diagnosticele de deces, specificand cauza imediata a decesului, precum si cauze antecedente si alte stari morbide importante. Registratorul medical introduce apoi cardul de sanatate al omului care a decedat in sistem si se trec datele (nu numai decesul, ci si nr foii de observatie, CNP -ul pacientului si cod de caz de la DSP). Ideea este ca nu ai cum sa nu inregistrezi vreun decedat, ba inca asta se intampla imediat", explica medicul Laura Zarafin.