MENIU

MĂSURI speciale la trecerea în 2022, în orașe și la munte - CÂȚI polițiști vor fi la cele 170 de evenimente de Revelion

MĂSURI speciale la trecerea în 2022, în orașe și la munte - Mobilizare amplă de Revelion Foto: INQUAM/Octav Ganea

Ministerul de Interne a anunțat joi măsurile și recomandările pentru următoarele zile, în special pentru noaptea de Anul Nou, în care vor fi organizate peste 150 de evenimente la nivelul întregii țări, cele mai mari în Capitală, Craiova, sau Ploiești.

Purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-șe de poliție Monica Dajbog, a prezentat, joi, într-o conferință de presă mai multe măsuri și recomandări utile pentru perioada de sfârșit de an, la trecerea în 2022.

„Forțele MAI vor fi suplimentate pentru a preveni comiterea de fapte ilegale și a putea acționa rapid în sprijinul cetățenilor în noaptea dintre ani iar echipajele SMURD vor fi pregătite să intervină urgent pentru a acorda primul ajutor medical.

Potrivit estimărilor din acest moment vor fi organizate de Revelion aproximativ 170 de evenimente publice, la care ar putea participa peste 150.000 de persoane. Cele mai semnificative evenimente vor fi organizate în București, Craiova, Piatra Neamț, Ploiești.

Atragem atenția asupra articolelor pirotehnice, care pot provoca vătămări grave. (...)

În cadrul acțiunii „Foc de artificii”, peste 85.000 de kg de articole pirotehnice au fost confiscate, s-au aplicat amenzi in valoare de peste 200.000 de lei”.

Despre aglomerația de pe drumurile din România de Anul Nou, vor fi luate măsuri speciale de fluidizare și deblocare a traficului, a anunțat Dajbog. 

„Vor acționa 1.500 depolițiști rutieri în fiecare zi, iar mobilizarea maximă va fi astăzi, vienri și duminică. Vor fi peste 200 de aparate radar pe porțiunile de trafic

În total, în următoarele zile, 14 aeronave ale Inspectoratului General de Aviație sunt pregătite să intervină în misiuni SMURD și ale altor structuri ale MAI, inclusiv în misiunile de căutare-salvare în zona muntoasă. Jandarmii montani vor interveni.

Aproximativ 5.000 ale IGSU vor actiona in fiecare zi”, a mai declarat Monica Dajbog.

Peste 9.000 de polițiști vor acționa, zilnic, în preajma Anului Nou, cu aproximativ 4.000 de autospeciale, a anunțat și Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Poliției Române.

De asemenea și jandarmii vor fi prezenți in special in aglomerații si la evenimentel publice. 

Peste 7.000 de jandarmi vor fi prezenți mâine, în ultima zi a anului 2021, și pe stradă, pentru ca toate spectacolele programate să se desfășoare în siguranță, a anunțat căpitan Ana-Maria Burchi, ofițer în cadrul Centrului de Informare Publică - Jandarmeria Română. De asemenea, peste 300 de jandarmi montani se vor afla permanent in stațiunile turistice și pe trasee.

Printre recomandări pentru turiștii care vor fi la munte în această perioadă este purtarea măștii de protecție și evitarea aglomerărilor. 

Pentru turiștii care vor să urce pe munte, Jandarmeria Română recomandă „un echpaj adecvat, să se informeze despre starea vremii, să aibă un telefon cu bateria incarcata si sa aleagă doar traseele disponibile iarna”.