MENIU

Măsuri economice | Ludovic Orban le GARANTEAZĂ oamenilor de afaceri: ”Pogramul IMM Invest va fi un succes”

Premierul Ludovic Orban a participat, joi, la videoconferința organizată de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România cu tema „Măsurile pentru relansarea economică a României”. Şeful Executivului a susţinut că foarte multe IMM-uri româneşti au capital negativ şi se află în situaţia de a fi "foarte greu bancabile” şi că este nevoie de sprijin financiar şi pentru acestea.

"În ceea ce priveşte programul IMM Invest, vă garantez că va fi un succes”, le-a transmis premierul Ludovic Orban, joi, reprezentanţilor întreprinderilor mici şi mijlocii.
"Dacă va trebui să regândim un pic cadrul legislativ actual pentru IMM Invest e o măsură care arată sprijinul pe care-l acordăm IMM-urilor”, a afirmat Ludovic Orban.

"Încercăm să mobilizăm toate resursele financiare care vin de la nivel european pentru a susţine un program cât mai amplu de granturi care să fie acordate IMM-urilor. Trebuie să ştiţi că, până în prezent, România nu a primit efectiv sume de bani suplimentare faţă de banii alocaţi României în cadrul bugetului UE 2014-2020. Chiar dacă am primit veşti bune de la nivel european (...) practic noi, pentru a operaţionaliza rapid scheme de granturi către IMM-uri, trebuie să ne bazăm pe resursele pe care le avem astăzi disponibile.

Avem un mare număr de companii care folosesc acest sistem şi încercăm să dăm un semnal de susţinere şi pentru aceste mici companii pentru care vom aloca 100 de milioane de euro”, a afirmat şeful Guvernului.
Prim-ministrul a arătat că îşi doreşte un program foarte amplu de susţinere a antreprenoriatului şi a subliniat rolul educaţiei antreprenoriale, despre care spune că este fundamentală.
"O Românie antreprenorială trebuie să se bazeze pe cetăţeni şi iniţiativă economică, pe cetăţeni responsabili care au un comportament corect economic şi care sunt oamenii care stau pe propriile picioare. Educaţia antreprenorială este fundamentală şi ea trebuie să devină o piatră de temelie a viitoarelor programe de educaţie”, a afirmat Ludovic Orban.

Mai multe articole despre:
ludovic orban coronavirus stare de alerta