MENIU

Măsuri de ultimă oră luate de britanici după ce spionul rus Serghei Skripal a fost otrăvit

Persoanele care s-au aflat în restaurantul şi în pub-ul din Marea Britanie în care au fost otrăviţi fostul agent dublu rus Serghei Skripal şi fiica sa, Iulia, au fost sfătuite să-şi cureţe bine hainele şi obiectele personale.

Anchetatorii au descoperit urme ale agentului neurotoxic folosit pentru otrăvirea lui Skripal şi a fiicei sale în restaurantul italian Zizzi din sudul oraşului Salisbury, din sudul Angliei.

"Alte obiecte, precum bijuterii sau ochelari, care nu pot fi băgate în maşina de spălat sau nu pot fi curăţate cu şerveţele pentru bebeluşi, ar trebui curăţate de mână, cu apă caldă şi detergent şi clătite cu apă rece", se menţionează într-un comunicat difuzat de serviciile de sănătate, potrivit Agerpres.

Oamenii au fost sfătuiţi să-şi pună hainele, care în mod normal sunt duse la curăţătorie, în pungi de plastic etanş şi să le depoziteze în siguranţă până la noi instrucţiuni. Oamenii ar trebui să se spele bine pe mâini cu apă şi săpun după ce termină de curăţat orice fel de obiecte.

Se estimează că numărul persoanelor care au vizitat cele două localuri se ridică la 500, acestea nefiind în pericol, sfaturile transmise de autorităţi fiind mai degrabă măsuri de precauţie.