MENIU

Măsura radicală impusă de primarul Parisului cu privire la maşinile poluante

Cele mai poluante autocare și camioane nu vor mai putea circula în capitala franceză începând din 1 iulie. Anne Hidalgo, primarul Parisului, dorește luarea 'de urgență' a unor măsuri radicale împotriva poluării. Ea va supune în 9 februarie aprobării Consiliului Municipal planul său antipoluare, problemă prioritară formulată în campania sa din 2014, relatează miercuri lemonde.fr, potrivit AGERPRES.

Hidalgo promite să nu 'negocieze sănătatea parizienilor'. Circa 28 de milioane de deplasări sunt înregistrate zilnic în capitală, traficul fiind principala sursă de poluare cu particule fine, considerate cancerigene din 2012 de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). În luna noiembrie a anului trecut a apărut un studiu îngrijorător, care echivala atmosfera din Paris într-un vârf de poluare cu fumatul pasiv.

Primarul capitalei franceze intenționează ca Parisul să fie o 'zonă cu emisii scăzute', în care accesul să fie interzis progresiv tuturor vehiculelor poluante. Obiectivul este 'eradicarea' din Paris, în jurul anului 2020, a mașinilor diesel și a vehiculelor pe benzină poluante. În cadrul acestui program, începând din 1 iulie 2015 nu vor mai putea circula în capitală autobuze, autocare și camioane mai vechi de octombrie 2001, menționează lemonde.fr.

Mai multe articole despre:
maşini Paris primar măsură