MENIU

Măștile de protecție pentru persoanele defavorizate provoacă scandal. Nelu Tătaru a cerut ANCHETĂ și rezilierea contractului cu firma distribuitoare

Ministerul Sănătății a transmis către compania care a câștigat licitația pentru livrarea măștilor către familiile nevoiașe că a fost demarată procedura de reziliere a contractului. În acest sens, Nelu Tătaru a cerut o anchetă internă la Ministerul Sănătății pentru a afla ce s-a întâmplat cu acest contract de achiziții.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, că 19 Direcții de Sănătate Publică din țară au primit până acum în jur de 46 de milioane de măști din cele 108 milioane destinate familiilor defavorizate. Acesta a precizat că firma care a câștigat licitația are la dispoziție 15 zile pentru a livra restul măștilor, altfel contractul va fi reziliat.

„Încă din luna iunie, prin decizia Parlamentului, acele măști pentru familiile defavorizate au fost transferate de la Ministerul Muncii la Ministerul Sănătății. A început acea licitație, care a fost contestată și a durat 60 de zile. La trecerea perioadelor de contestație, 11 din cei 14 competitori care întruneau condițiile au încheiat contracte-cadru. 

Primul competitor care a câștigat în baza prețului și a timpului de livrare a avut la rândul lui alte contestații. Când a trecut această perioadă de contestații, a început și un grafic de livrare. 

Noi am notificat această firmă că nu a respectat nici acea constituire a garanției. Azi am făcut o nouă notificare că nu a respectat graficul de livrări. Avem un contract în care firma interpretează într-un fel niște reguli. 

Am dispus o anchetă internă în Minister, la Achiziții și la compartimentul Juridic, pentru a evalua acest contract. 19 DSP-uri din țară au primit până în acest moment 46.000.665 de măști, urmând ca, din notificarea noastră, conform contractului, următoarea perioadă de 15 zile să fie cea în care trebuie livrată cantitatea. Dacă nu, se reziliază contractul”, a declarat, vineri, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Mai multe articole despre:
nelu tataru