MENIU

MasterCard lansează CARDURILE CU AMPRENTĂ

Dupa cardurile contactless, MasterCard pregateste lansarea unei noi facilitati care va face cardurile de credit mai sigure in fata hackerilor.

Compania a dezvoltat, impreuna cu Zwipe,  o tehnologie care le permite utilizatorilor cardurilor sa faca plati folosindu-se de amprenta digitala, afirma GadgetReport.ro

 Zwipe MasterCard, ce urmeaza sa fie lansat in premiera pe piata britanica, are inclus un senzor de amprenta si un cip care inregistreaza datele biometrice ale utilizatorului.

 Expertii de la MasterCard spun ca, odata cu introducerea acestui sistem, atunci cand vom face plati cu cardul, acestea nu vor fi activate decat daca sunt asociate cu amprenta utilizatorului.

 In acest fel se spera ca vor fi limitate foarte mult furturile si clonarea cardurilor. Noile carduri Zwipe MasterCard vor ajunge pe piata anul viitor.

 Ideea este inspirata din tehnologiile dezvoltate pentru smartphone-uri, atat Samsung cat si Apple, cu Apple Pay, lansand facilitati de plata care le permit utilizatorilor sa plateasca in siguranta, prin scanarea amprentei digitale.

 Cum functioneaza noile carduri, vedeti în clipul video de pe GadgetReport.ro

Mai multe articole despre:
carduri amprentă GadgetReport.ro Zwipe MasterCard