MENIU

Marcel Ciolacu insistă pentru ANTICIPATE: „Parlamentul va prelua atribuțiile Guvernului! Iohannis este responsabil pentru criza politică”

Marcel Ciolacu - președintele PSD

Marcel Ciolacu - președintele PSD nu consideră că se poate forma o majoritate pentru un Guvern stabil în România. Astfel, PSD insistă pentru alegeri anticipate, între timp Parlamentul urmând a prelua atribuțiile Guvernului.

„Preșdinntele Iohannis, în primul rând, este autorul acestei coaliții și responsabil pentru această criză politică alături de PNL. Am fost astăzi la Cotroceni și i-am transmis președintelui că fără o majoritate consistentă nu se poate vorbi de un guvern minoritar. România se află într-o criză socială sanitară și socială profundă.

Ori se crează o majoritate pentru un eventual guvern ori o majoritate pentru anticipate. Din punctul nostru de vedere se va crea o majoritate pentru anticipate. Nu credem că se va crea o majoritate pentru un guvern stabil”, a spus Marcel Ciolacu.

„L-am asigurat pe Klaus Iohannis că România nu va fi lăsată de izbeliște. Tot ceea ce nu poate face un Guvern interimar vom prelua în Parlament. Din acest moment, parlamentarii PSD lucrează 24 de ore din 24. Am depus legea privind plafonarea prețurilor la gaze, iar noi sperăm ca până săptămâna viitoare să meargă la promulgare”, a mai spus președintele PSD.

„Democratia funcțonează pe majorități. Dacă o majoritate hotărăște că se va merge pe anticipate, se va merge indiferent dacă vrea sau nu președintele pentru că nu poate opri o majoritate care dărâma guverne unul după altul.

Dacă se face o majoritate care vrea anticipate și face un acord politic, intrăm în logica de anticipate. Nu o poate opri președintele. Eu vorbesc de președinte României, nu de Zeus. Daca e zeu, nu te supui unei majorități. Are niște prerogative constituționale pe care trebuie să le respecte”, a declarat Ciolacu.

Mai multe articole despre:
psd consultari iohannis sedinta ciolacu