MENIU

Masca va fi purtată, obligatoriu, și în spațiile deschise din județul Vrancea! Când intră în vigoare măsura autorităților

mască protecție Foto: Pixabay.com

Purtarea măştilor de protecţie devine obligatorie și în spaţiile deschise din judeţul Vrancea. Până luni, 3 august, primarii localităților din județ vor decide care sunt acele spații unde se impune purtarea măștii de protecție. 

 

 

 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vrancea a decis că măştile vor fi purtate obligatoriu în pieţele agroalimentare, oboare, târguri, talciocuri, pieţe, piaţete, grădini publice, parcuri, zone de agrement, în staţiile de aşteptare pentru transportul în comun, staţiile CFR, pe peroane şi în autogări.

De asemenea, măştile vor fi purtate obligatoriu şi în parcările magazinelor şi spaţiilor comerciale, supermarket-uri şi hipermarket-uri, precum şi în curţi ale lăcaşurilor de cult şi la procesiunile religioase, respectiv înmormântări sau pelerinaje.

„Joi, în cadrul şedinţei CJSU Vrancea, s-a adoptat o hotărâre prin care se impune, printre altele, şi purtarea corectă a măştilor de protecţie în exterior, în zonele aglomerate, în spaţii clar definite şi stabilite de către fiecare UAT în parte.

Primarii, în Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, vor întocmi o listă a spaţiilor în aer liber unde purtarea măştilor în aer liber este obligatorie şi vor aduce la cunoştinţa comunităţii această măsură, prin afişarea la loc vizibil”, a declarat vineri, prefectul Gheorghiţă Berbece, potrivit Agerpres.

În Vrancea, au fost raportate, vineri, 14 cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus, numărul total al cazurilor de COVID-19 din judeţ ajungând la 1.702. Numărul pacienţilor internaţi în spital este de 158, dintre care şapte la secţia ATI, patru la Focşani şi trei la Adjud.

Potrivit prefectului, în judeţul Vrancea nu există, în prezent, focare de COVID-19 care să impună carantinarea unor localităţi sau comunităţi.

„Nu avem deocamdată localităţi pentru care să impunem carantinarea întregii localităţi. Municipiul Focşani este cel mai expus. Aici avem cel mai mare număr de cazuri şi e firesc. Prin dinamica activităţilor profesionale şi de divertisment, de petrecere a timpului liber, cetăţenii sunt predispuşi la îmbolnăvire, mai ales atunci când nu respectă măsurile de protecţie”, a mai declarat prefectul Gheorghiţă Berbece.