MENIU

Masca, obligatorie și în școlile din Spania

Masca, obligatorie și în școlile din Spania

Guvernul a decis, joi, obligativitatea purtării măștii de protecție în școli pentru copiii de peste șase ani. Măsura trebuie respectată indiferent de distanță, a precizat ministrul spaniol al Educației, Isabel Celaa. Elevii vor trebui, de asemenea, să se spele pe mâini de cel puțin cinci ori pe zi, dimineața le va fi luată temperatura, iar clasele vor fi aerisite frecvent.

Deși elevii vor trebui să păstreze între ei o distanță de 1,5 metri, cei mici vor putea să se joace între ei fără a respecta această distanță, însă numai cu colegii de clasă pentru ca, în caz de infectare, să se poată face mai ușor anchetele epidemiologice.

La fel ca în alte țări, redeschiderea școlilor este dezbătută intens și în Spania, mai ales în urma creșterii noilor cazuri de Covid-19 din ultima perioadă. De teamă, unii dintre părinți refuză să își lase copiii la școală. În plus,  în ultimele zile au apărut tot mai multe critici față de lipsa de coordonare între cele 17 regiuni ale țăriii, care au adoptat propriile măsuri. În regiunea Cantabria, de exemplu, masca va trebui purtată de la vârsta de trei ani, potrivit ziare.com

În ultimele două săptămâni, Spania a raportat cea mai ridicată rată de contagiune în rândul statelor membre UE, cu 190 de noi cazuri de Covid-19 la 100.000 de locuitori. Bilanțul total al epidemiei depășește 426.820 de cazuri de infectare și 28.971 de decese. 

Mai multe articole despre:
spania masca obligatorie noul an scolar