MENIU

MASCA, obligatorie, de marți, în Galați și alte localități din județ

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Galaţi a hotărât, luni, că se instituie obligativitatea purtării permanente a măştii de protecţie în municipiul Galaţi şi alte cinci localităţi pentru o perioadă de șapte zile. Incidența cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile depăşeşte 1,5 la 1.000 de locuitori, informează Prefectura Galaţi.

 

„Începând cu data de 13.10.2020, de la ora 6,00, la nivelul municipiul Galaţi (1,87 cazuri la 1.000 de locuitori) şi comunele Iveşti (4,64), Cuca (4,24), Şendreni (1,96), Gohor (1,83) şi Vânători (1,58), în toate spaţiile publice, atât cele interioare, cât şi cele exterioare este obligatorie purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura", se arată în hotărârea CJSU Galaţi, relatează Agerpres.

Și activitatea restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor din municipiul Galaţi şi cele cinci localităţi se suspendă de marți, 13 octombrie, până la data de 19 octombrie, inclusiv.

Reprezentaţiile rămân suspendate la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi pentru că rata de infectare cu noul coronavirus SARS-CoV-2 se menţine peste pragul de 1,5 cazuri la mia de locuitori la Galaţi, au anunţat luni reprezentanţii instituţiei de cultură.