MENIU

Mărturiile soției românului ținut ostatic de teroriștii Hamas: „Copiii știu că tatăl lor nu mai este acasă și poate se va întoarce, poate că nu”

Un român care are și cetățenie israeliană se află printre ostaticii grupării teroriste Hamas. Tal Haimi are 41 de ani, trei copii și a fost luat ostatic de Hamas în dimineața în care teroriștii au intrat în kibuțul lor.

„În prima zi, pe 7 octombrie, nu s-a mai întors acasă. În timpul zilei am avut o zi foarte grea. Toată familia împreună în timpul nopții, iar dimineață a început tăcerea. Iar seara, de fapt, am aflat că el nu mai este în kibuț.

Acum câteva zile am primit un mesaj de la armată că el este dispărut, dar cei dispăruți pot fi răpiți.
El nu mai este în Israel”, a mărturisit Ela.

Întrebată ce le spune copiilor când întreabă unde este tatăl lor, ea a spus:

"Le spun adevărul așa cum trebuie să-l audă copiii și nu tot adevărul. Ei știu doar că tatăl lor nu mai este acasă și poate se va întoarce, poate că nu.

Și le spun asta și ei plâng. Este foarte greu pentru ei pentru că în fiecare seară înainte de a merge la culcare îmi spun: "Mami, mi-e dor de casă, mi-e dor de tata" Și nu doar pentru copiii lui, ci pentru întreaga familie.

Tatăl său, familia, bunicii și bunicile lui Tal, sunt supraviețuitori ai Holocaustului. S-au născut în România. Și apoi au venit în Israel și au construit kibbutzul și au construit o țară. Și au construit o familie. Iar Tal ne lipsește tuturor. Nu doar pentru copiii lui.

Bunicii mei sunt, de asemenea, supraviețuitori ai Holocaustului”, a povestit femeia, la un pot TV.

Mai multe articole despre:
roman ostatic hamas gaza razboi israel