MENIU

Mărturiile românilor implicați în carambolul uriaș din Ungaria. „Era panică mare. Se auzeau și țipete. Nu te puteai apropia”

Mărturiile românilor implicați în carambolul uriaș din Ungaria

Un accident de proporții a avut loc pe cea mai circulată autostradă din Ungaria. Peste 40 de tiruri și mașini s-au ciocnit în lanț, iar apoi autoturismele au fost cuprinse de un flăcari puternice. Printre cele aproape 40 de persoane rănite în carambolul violent se află și 5 români. Dintre aceștia, doi au ajuns la spital, iar una dintre victime a fost deja externată. Doi dintre români au povestit coșmarul prin care au trecut.

„Au venit vreo trei elicoptere, au aterizat pe autostradă. Din ce am înțeles, unul a fost grav, pe ăla l-au luat cu elicopterul. Ceilalți, foarte mulți, răniți. S-au ajutat unii pe alții, era panică mare, erau și copii. La un moment dat, ardeau 17 mașini. Nu te puteai apropia. Se auzeau și țipete, și am crezut că sunt oameni blocați în mașină, dar nu te puteai apropia mai mult de 50 de metri. Erau niște flăcări... Și sufla vântul foarte tare”, a declarat Florin Știrbu, unul dintre românii surprinși în uriașul accident.

„Incendiu puternic pe M1. Ard câteva mașini mici, a luat foc și autostrada aici, camioane fărâmate. Totul e blocat aici. Ăsta o fost carambol din cauza prafului”, a spus un alt român care filma dezastrul.

Sub epavele mașinilor arse, oamenii legii au găsit și trupul carbonizat al unei victime. O altă persoană rănită grav este internată în spital, a transmis Ministerul de Externe. Cauza accidentului este furtuna de praf care a redus vizibilitatea șoferilor.

Rafalele de vânt au bătut cu aproape 120 de kilometri pe oră, viteza similară a unui uragan. 

Camera de bord a unei mașini implicate în carambol a surprins momentul impactului.

Mai multe articole despre:
accident lanț ungaria incendiu marturii