MENIU

Mărturii din clubul groazei. Basistul trupei Monarchy, rănit: "Incendiul s-a propagat ciudat"

Marţi dimineaţă, numărul victimelor care şi-au pierdut viaţa în tragedia din clubul Colectiv se ridica la 32 de persoane, alte aproximativ 130 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, peste 50 fiind în stare critică sau gravă.

Costi Ignat, un membru al Monarchy Band, a murit în incendiul de la clubul Colectiv. Chitaristul Iulian Rob şi basistul Marian Leuşteanu, membri ai formaţiei Monarchy, au fost răniţi şi ei în incendiul de la Clubul Colectiv.

"Am fost la lansarea de album, eram trupe prietene. O bucurie s-a transformat într-o tragedie. E de neconceput, nu credeam că se poate întâmpla aşa ceva într-o ţară civilizată. Nu credeam că mulţi oameni îşi vor pierde viaţa. Cred că eram în jur de 350 de oameni. Incendiul s-a propagat foarte ciudat. N-au fost artificii profesionale, scânteile au ajuns pe un stâlp. Ventilaţia era pornită, focul a ajuns la tavan. Când a ajuns la tavan, focul s-a răspândit cu mare viteză.

Am luat-o spre ieşire, am trăit clipe de coşmar care îmi vor rămâne în memorie o viaţă, a fost întâlnirea mea cu posteritatea, mi-e greu să povestesc amănunte. Am încercat să ajung cât mai repede la ieşire, după ce s-au deschis uşile, două mâini salvatoare, nu ştiu ale cui, m-au tras din infern. Aveam 1 metru şi ceva până la ieşire şi nu puteam să mă mişc. Dacă nu era el, nu eram nici eu azi. Erau oameni căzuţi, eram unii peste alţii. Cei din spate ne trăgeau că să iasă şi ei, nu puteam să înaintăm, era o îmbulzeală care te trăgea înapoi. A fost un moment în care am ajuns pe hol, erau uşile închise, din cauza fumului s-a stins tot. Şi s-a făcut beznă. S-au auzit urlete, că în Lista lui Schindler când erau băgate femeile în duşuri la Auschwitz. Un infern pe care l-am trăit live, e de nereprodus", a povestit artistul pentru o emisiune de la Pro TV, informează libertatea.ro.