MENIU

Mărturie tulburătoare a unui tânăr nevaccinat și care nu credea în COVID-19, în stare critică la spital: „Am crezut că o să mor în fiecare zi...”

Mărturie tulburătoare a unui tânăr nevaccinat și care nu credea în COVID-19, în stare critică la spital

Afirmații tulburătoare din partea unui tânăr de 34 de ani care a ajuns la spital, în Timișoara, într-o stare critică din cauza COVID-19. La peste un an de pandemie, apar din nou mesajele cutremurătoare ale celor care au ajuns la spital în stare critică din cauza bolii și care nu s-au vaccinat pentru că n cred în eficiența vaccinurilor anti-COVID-19. 

Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara a postat un mesaj cutremurător din partea tânărului de peste 30 de ani, care spune, cu voce sfârșită, „am crezut ca o sa mor in fiecare zi”. Acesta, grav bolnav de COVID-19, care, nevaccinat, a ajuns direct la Terapie Intensivă, la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. Timp de trei săptămâni a stat la ATI, intubat, ajungând aici cu plămânii afectați în proporție de 80%. La spital a decis să meargă după ce nu mai putea respira și după un tratament cu vitamine ce și l-a autoadministrat, fără recomandarea unui medic.
„Am fost în concediu in Italia, m-am simțit rău în a treia zi, am simțit oboseală excesivă. Am început un tratament cu vitamina C și antibiotic. (...) N-am mai rezistat și am venit la spital, cu afectare pulmonară 80%. Mi-era greu să mă mișc. (...) Oboseală generală, tuse care te îneca, pur și simplu nu aveai aer. (...) N-am putut nici măcar să deschid o sticlă de apă. (...) Puțini din cei intubați mai și scapă, sunt un caz fericit. (...) Fiecare decide pentru viața lui, dar am văzut acum, pe propria-mi piele, că e mai bine să te vaccinezi decât să nu o faci și să faci o formă atât de gravă. Am crezut că o să mor în fiecare zi. (...) Efectele sunt devastatoare. (...) După experiența prin care am trecut cred că e mai bine să te vaccinezi să faci o formă mai ușoară”, a mărturisit tânărul de 34 de ani de pe patul de spital.
„Tanarul, care nu este vaccinat, s-a infectat cu Sars-CoV 2 pe cand se afla in vacanta in Italia.
Cateva zile si-a administrat singur un tratament cu vitamine, iar cand si-a dat seama ca nu mai poate respira a venit la spital. Gradul de afectare pulmonara era in acel moment de 80 la suta. A fost necesara intubarea lui pentru a-l putea salva. Timisoreanul spune ca nu s-a vaccinat pentru ca nu a crezut ca ar putea face vreodata o forma severa de COVID 19. (...) Datorita efortul colegilor de la ATI, a echipei condusa de dr. Mirela Porosnicu, care timp de 3 saptamani a luptat continuu, tanarul a fost salvat. Vor trebui sa treaca luni bune, insa, pana cand isi va reveni in totalitate”, a avertizat și echipa medicală de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara.