MENIU

Mărturia unui român aflat la bordul "vasului groazei" care a luat foc în largul coastelor Spaniei

Un român care circula cu un vas de la Mallorca spre Valencia a trecut prin momente de groază, după ce vasul a luat foc. Un feribot cu aproximativ 160 de pasageri la bord, care aparține companiei Transmediterranea Acciona a fost evacuat marți, 28 aprilie, în urma unui incendiu.

Patru pasageri care au fost intoxicați cu fum au fost transportați cu elicopterul la spitalul din Son Espases, iar alți trei pasageri au primit îngrijiri medicale. Feribotul se afla în largul mării, pe ruta Palma de Mallorca-Valencia. Ambarcațiunea care a transportat persoanele afectate de incendiu a ajuns în portul din Palma la ora locală 20.30.

Pe vasul groazei se afla un bărbat din Mediaş, Constantin Bădiță. "Eu eram pe vasul care a luat foc. Circulam spre Valencia. Pe vasul care a venit în ajutorul pasagerilor de pe feribotul în care mă aflam eu, era un alt medieșean, din cartierul Gura Câmpului. Eu eram cu un TIR pe feribot, mergeam la Valencia. După 12 ore au reușit să controleze focul. TIR-ul este și acum pe feribot, o să văd ce a rămas din el când aduc feribotul în port. Am scăpat, asta este cel mai important. Ușor nu a fost", îşi aminteşte bărbatul, citat de tribuna.ro.