MENIU

Mărturia sfâșietoare a polițistului zgâriat de un interlop care avea HIV: 'Ne-a amenintat cu moartea, ne-a spus ca ne violeaza pe capota masinii'

Marturie sfasietoare a unui politist care a fost zgariat in timpul unei interventii de un interlop care sufera de HIV.

Alex a vorbit pentru Realitatea PLUS, sub protectia anonimatului, despre momentul in care a intervenit sa retina un interlop care avea HIV:

'Am 28 de ani si lucrez de un an si jumatate in Politie, sunt necasatorit, am o relatie stabila de 5 ani. Eram in timpul serviciului, faceam prevenire, am vazut niste persoane, pusti de 19 ani. Eu si colegul meu am zis ca trebuie sa-i legitimam si sa-i indepartam din zona data fiind starea de urgenta. Cand am oprimit echipajul s-a apropiat o persoana corpolenta, tatuat, a inceput sa ne ameninte cu moartea, ne-a spus ca ne violeaza de fata cu toata lumea pe capota masinii. Ne-a imbrancit, colegul meu a pulverizat spray lacrimogen, dupa cateva secunde s-a indreptat spre mince. Nu il cunosteam pana la acel moment. 

In timpul interventiei, cineva din multime striga 'aveti grija, are HIV'. Nu am fost constient de asta atunci, l-am incatusat, omul avea ceva sange pe maini. Dupa incatusare am observat ca am 2 zgarieturi, una pe mana stanga si una pe dreapta. Nu stiu daca m-am zgariat eu in catuse, in unghiile lui, e drept ca s-a zbatut. Si el avea sange, nu stiu daca a fost contact. 

Am plecat de urgenta la Matei Bals, mi-a fost prescris un tratament. Individul nu a fost audiat, procurorul a considerat ca ultrajul nu e o fapta grava sau ca tipul asta nu e un pericol public. 

Am facut niste teste, primul test a fost negativ. E un tratament destul de dur. La inceput nu am reactionat bine. M-am obisnuit si cu gandul, in mare parte. Noi l-am prins, procurorul l-a eliberat', a spus politistul in exclusivitate la Realitatea PLUS.

Mai multe articole despre: