MENIU

Mărturia bărbatului care a profanat mormântul lui Arsenie Boca: Sfântul mi-a spus să îl dezgrop

Ioan, un bărbat venit din Maramureş, a încercat să scoată la suprafaţă trupul duhovnicului, însă a fost oprit în timp ce săpa mormântul. Bărbatul se pretinde un apostol al părintelui Arsenie Boca şi a declarat că a vrut să îl deshumeze, urmând o poruncă divină, scrie Adevarul. 

Ioan, un bărbat de 45 de ani, dintr-o comună maramureşeană, a fost reţinut de procurori în această dimineaţă, după ce a încercat să deshumeze trupul părintelui Arsenie Boca, înmormântat la Mănăstirea Prislop. “Am urmat porunca sfântului, care mi-a poruncit să-l dezgrop, în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh”, a strigat bărbatul la ieşirea din sediul Poliţiei Haţeg, unde a fost audiat în dosarul în care a fost acuzat de profanare. Ioan susţine că a vrut să arate lumii că trupul duhovnicului de la Prislop nu a putrezit, însă nu a fost lăsat să îşi ducă planul la sfârşit.

“Poliţia oraşului Haţeg a fost sesizată de personalul Mănăstirii Prislop cu privire la faptul că un bărbat a fost surprins în timp ce săpa la mormântul părintelui Arsenie Boca, din interiorul Mănăstirii.

Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au constat că cele sesizate se confirma, pe suprafaţa mormântului fiind săpată o groapă cu dimensiunile de aproximativ 240/100 cm, şi o adâncime de 50 de centimetri. În urma activităţilor întreprinse, poliţiştii au stabilit că suspect de comiterea faptei este un bărbat în vârstă de 45 de ani, din judeţul Maramureş”, a precizat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt. 

Mai multe articole despre:
alegeri preot decizii 45 de ani arsenie boca Ioan