MENIU

Marşul Unioniştilor a trecut Prutul şi se îndreaptă spre Chişinău

În urma protestului spontan din Vama Leușeni, 34 din cei 35 de cetățeni români care participă, alături de basarabeni, la Marșul Centenarului, au fost lăsați să treacă. Singurul căruia nu i s-a permis să-şi continue drumul spre Chişinău acest lucru este George Simion, unul dintre liderii iniţiativei. 

Situația la vămile spre Republica Moldova este, însă, dificilă, susţine un comunicat al uniniştilor. Sute de români sunt întorși din drumul spre Chişinău, din motive inventate. Ultima oară când un astfel de caz s-a întâmplat a fost în martie-aprilie 2009, în perioada conducerii lui Vladimir Voronin.

Unioniştii cer parlamentarilor români să participe în calitate de observatori la manifestația din 1 septembrie, ora 12:00, din Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.

"Este singura formă de a asigura desfășurarea în bune condiții a manifestației pro-Unire care a speriat atât de mult politicienii de la Chișinău", a declarat președintele Acțiunii 2012, George Simion.

Marșul Centenarului, o acțiunea comemorativă pentru împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, a pornit pe 1 iulie de la Alba Iulia, se desfășoară pe jos, pe o distanţă de 1.300 de kilometri şi va ajunge la Chişinău pe 1 septembrie. 

Mai multe articole despre:
Chişinău