MENIU

Marius Budăi deschide războiul politic cu PNL înainte de greva din 22 mai - Ce spune de salariile majorate ale profesorilor

Marius Budăi profită de greva profesorilor pentru a deschide un război politic cu liberalii, fără a anunța însă și o soluție clară pentru banii dascălilor. Ministrul Muncii spune că PSD a majorat mereu salariile profesorilor, dar nu și în ultimii ani în care a guvernat PNL, relatează Realitatea PLUS.

În timp ce profesori au anunțat că închid școlile, ministrul cu banii a pornit o răfuială politică. Marius Budăi susține că salariile profesorilor au fost majorate doar de PSD, iar în timpul guvernării liberale ei nu au primit niciun leu în plus la finalul lunii. 

„Soluția pentru dascăli nu este a ministrului muncii, e a noastră, a PSD, pe care o propunem in continuare. Si eu cred că dascălii noștri știu că, în momentul în care PSD a fost la guvernare, de veniturile lor s-a vorbit doar pe plus, de altfel ale tuturor cetățenilor. 

Suntem acum într-o situație... Și clar, noi, PSD, spunem ca protestul dascălilor este legitim. Și avem și soluții.

Dar apelul nostru este că familiile, acei copii nevinovați nu trebuie sa sufere pe final de an. (...)

Nu PSD a pus legea salarizării și legea pensiilor între paranteze în anii 2020 -2021. Nu PSD in 2021 nu a dat niciun ban la dascăli și niciun ban la pensii”, a declarat ministrul Muncii - Marius Budăi.