MENIU

Marius Budăi, DECIZIA pentru creșterea alocațiilor și pensiilor din ianuarie 2022. Ce se întâmplă cu pensiile militarilor

Marius Budăi, ministrul Muncii

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat ordonanțele aprobate miercuri la Guvern pentru pachetul social.

„Astăzi au fost aprobate și cele două ordonante care implementează mare parte din pachetul social promis in programul de guvernare și urmează o a treia ordonanță care e pe traseul de avizare.

Prima ordonanță se refera la alocația de stat pentru copiii si indemnizatia pentru persoanele cu dizabilități, comuna cu Ministerul Familiei.

Începând cu 1 ianuarie 2022, alocatiile pentru copii se majoreaza pentru copii cu vârste 0-2 ani si 2-18 ani copii cu dizabilități , la 600 de lei, iar pentru cei cu vârste peste 2 -18 ani la 243 de lei. Precum și instituirea celei de a 13-a indemnizatii pentru persoanele cu dizabilitati”, a anunțat Marius Budăi la finalul ședinței de Guvern de miercuri.

Ministrul Muncii a explicat și ordonanța pentru sistemul public de pensii.

„Pensia minima se majorează cu 25%, de la 800 la 1.000 de lei, iar valoarea punctului de pensie de la 1442 la 1586 de lei, acel procent de 10% negociat la formarea coaliției politice ce sustine acest guvern.

Urmează si a iesit din avizare ordonanta care prevede ajutorul financiar pentru acordarea, o singura data, in ianuarie, pentru pensionari cu pensia mai mica sau egala cu 1.600 de lei”, a declarat ministrul Muncii.

Întrebat despre ajutorul social de 1.200 de lei și acordarea diferențiată, Marius Budăi a explicat că „s-a trasat un jalon de 1.200 de lei și partea de jos a pensiilor trebuie diferențiat si sa ajutam pe cei cu pensi imai micic. Persoanele  care au pensia minimă  de 1000 de lei primesc 1200, ca in ianuarie sa aiba  venit de 2200 de lei. Toti pensionarii din România cu un venit sau pensie de 1600 de lei vor primi astfel ca in luna ianuarie sa aiba 2200 de lei. Important e ca acest guvern si-a dorit și a gasit o metoda care nu se putea realiza constituțional sa-i sprijinie pe acei parinti si bunici ai noștri care au pensii mai mici”.

Întrebat de majorarea pensiilor militarilor, ministrul a replicat că „nu evit răspunsul, dar tare mi-aș dori sa discutati cu ministrii ce au in coordonare aceste pensii. Eu am informatii, dar cle mai bine e ca fiecare sa vorbim acolo unde ne pricepem si avem fisa postului”.