MENIU

Marincea: Judecătorii care i-au eliberat pe agresorii din Vaslui ar putea fi scoși din magistratură

Jurnalistul de investigații, Ovidiu Marincea, a dezvăluit, miercuri seară, în cadrul unei intervenții telefonice, în emisiunea "Jocuri de Putere", că cei doi magistrați care au hotărât judecarea sub control judiciar a celor șapte agresori, din cazul de viol din Vaslui, ar urma să fie scoși din magistratură, potrivit unor surse judiciare.

"Ancheta magistraților se desfășoară la CSM, de o lună, și concluzia la care vor ajunge, ne-au zis surse judiciare, va fi scoaterea din magistratură a acelor magistrați. CSM desfășoară deja, de o lună, această anchetă și cel mai probabil toate concluziile duc spre această măsură care, cel mai probabil, va fi luată", a declarat Ovidiu Marincea.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, afirma, zilele trecute, referindu-se la cazul celor şapte tineri acuzaţi de viol în Vaslui şi eliberaţi din arest printr-o decizie a judecătorilor, că "justiţia se face în sala de judecată şi doar atât" şi că trebuie aşteptate rezultatele Inspecţiei Judiciare în acest caz, potrivit Mediafax.

"Ce s-a întâmplat (în cazul eliberării celor şapte tineri arestaţi, iniţial, pentru viol - n.r.) o să vedem la momentul finalizării demersurilor începute la nivelul Inspecţiei Judiciare. Pe de altă parte, nu putem să uităm că justiţia se face în sala de judecată şi doar atât", a declarat, marţi, la Ploieşti, Robert Cazanciuc, întrebat despre cazul celor şapte tineri acuzaţi că au violat o elevă pe un câmp din Vaslui.

Întrebat ce părere are despre reacţia opiniei publice privitoare la acest caz, Cazanciuc a spus că este "prudent" să se aştepte concluziile Inspecţiei Judiciare.

Şapte tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, din localitatea vasluiană Văleni, sunt judecaţi, sub control judiciar, după ce ar fi sechestrat şi violat, timp de mai multe ore, în noiembrie 2014, o elevă de 18 ani, care ulterior a fost transportată la spital. Potrivit cercetărilor făcute de anchetatori, adolescenta a fost abuzată sexual în două rânduri, în aceeaşi seară, de către cei şapte tineri.

Diaconescu condamnă decizia judecătorilor în cazul Vaslui: "Da. Exercit presiuni asupra justiției"

 

Ilie Năstase, despre violul din Vaslui: Dăcă au fost lăsaţi liberi, vor continua

 

Violul de la Vaslui. Lavinia Şandru: Trebuie să punem presiune. Brutele sunt un pericol public