MENIU

MARELE PREMIU DREAM FEST 2014. Filmul care a impresionat sute de elevi din Europa

MARELE PREMIU AL DREAM FEST 2014 MERGE ÎN GERMANIA
<p>MARELE PREMIU AL DREAM FEST 2014 MERGE &Icirc;N GERMANIA<br /><br /></p>
<p>MARELE PREMIU AL DREAM FEST 2014 MERGE &Icirc;N GERMANIA<br /><br /></p>
<p>MARELE PREMIU AL DREAM FEST 2014 MERGE &Icirc;N GERMANIA<br /><br /></p>
<p>MARELE PREMIU AL DREAM FEST 2014 MERGE &Icirc;N GERMANIA<br /><br /></p>
<p>MARELE PREMIU AL DREAM FEST 2014 MERGE &Icirc;N GERMANIA<br /><br /></p>

Festivalul Internaţional de Film pentru Copii Dream Fest 2014 s-a încheiat duminică la Slatina. Marele premiu merge anul acesta în Germania. "Furtuna" a fost pelicula care a impresionat cel mai mult juriul, format din elevi din toată Europa.

Festivalul International de Film pentru Copii Dream Fest 2014 s-a incheiat duminică cu gala câştigătorilor, parada tuturor tarilor participante şi cu un spectacol artistic sustinut de copii si invitati speciali. Printre aceştia se numără şi Andrei Paunescu, care a sustinut un recital pe scena special amenajata in centrul orasului.

"Intr-un oras altadată terorizat de clanurile mafiote, iata, nu ne-am lasat intimidati si organizam una dintre cele mai frumoase manifestari pentru copii. Slatina trebuie sa arunce ce-i rau si sa devina capitala mondială a copilariei. Si pentru acesta exista Dream Fest", a spus directorul executiv al festivalului, Lavinia Şandru. 

La cea de-a patra editie a Dream Fest au participat delegatii si filme din peste 30 de tari. Marele premiu a fost acordat de juriul copiilor, iar juriul de specialitate, format din critici de film, producatori si regizori din Statele Unite, Romania, Belgia, Lituania si Bulgaria a acordat toate celelalte distinctii.

"Festivalul creste de la an la an. Suntem multumiti ca am avut atat de multe filme extraordinare in competitie, ca putem sa avem alaturi de noi un juriu atat de valoros. Astfel, visul nostru de a ajunge cel putin la editia 44 incepe sa nu mai fie doar un vis", a spus producătorul general al DREAM FEST, Cornel Diaconu. 

"Furtuna", filmul care a câştigat marele premiu prezintă legatura neasteptată de prietenie dintre o fată de 14 ani şi un armăsar sălbatic pe nume Windstorm.

Si România se mândreste cu un premiu. Locul II a fost câstigat de "Revederea", un musical modern, dinamic si plin de intrigi adolescentine. Actiunea se desfasoara in cadrul unei scoli de arte, iar talentul, ambitia si entuziasmul elevilor ating cote maxime atunci când o echipa de casting organizeaza o preselectie pentru o productie cinematografica.

"Este o onoare sa castig acest premiu. Pelicula va intra in cinematografe de la finalul verii si sper sa vina cat mai multi tineri sa o vada pentru ca este un film suta la suta cu ei si desore pasiunile lor", a declarat regizorul filmului "Revederea", Bogdan Alexe.

Dream Fest este organizat de Asociatia Pro Familia, Initiativa Ecologista Europeana si Primaria Slatina iar Realitatea TV si realitatea.net a fost partener media. "Slatina isi va depune candidatura pentru a deveni Capitala Europeana a Culturii in anul 2021. Iar Dream Fest este pilonul principal a dosarului care speram sa ne aduca aceasta onoare", a spus viceprimarul Slatinei, Mihaela Stan.

 



Mai multe articole despre:
Slatina DREAM FEST 2014 FESTIVAL DE FILM COPII