MENIU

Marea migrație a trolilor pro-Kremlin de pe Facebook pe VKontakte

O parte din postacii pro-Kremlin au dispărut de pe Facebook numai pentru a se regrupa pe o altă rețea de socializare, mai prietenoasă cu mesajele lor - VK (VKontakte) din Rusia.  

Acum câteva zile, pe site-ul think tank-ului Center for European Policy Analysis (CEPA) fusese publicată o analiză semnată de Corina Rebegea (fellow-in-residence) despre dispariţia trolilor pro-Kremlin din mediul de socializare Facebook de limbă română şi migraţia acestora spre reţele sociale alternative – VK (VKontakte).

„Aceasta pare să facă parte dintr-o migraţie mai largă de pe Facebook pe VK, răspândită la nivel mondial de către diverse grupări de extrema dreaptă, naţionaliste şi anti-occidentale“, se mai spune în analiză, ceea ce bineînţeles m-a determinat să pun întrebarea „Perit-au trolii pro-Kremlin de pe Facebook?“, parafrazându-l pe cunoscutul istoric român. Şi dacă da, de când au început să piară? De ce? Ce s-a întâmplat cu ei după imigrarea pe VK? etc. Acestea fiind doar câteva întrebări la care voi încerca să găsesc răspunsuri plauzibile, arată o analiză publicată de Adevărul.ro.

Articolul integral, AICI

Mai multe articole despre:
Facebook vkontakte VK