MENIU

MAREA ELIBERARE. Încă un deţinut proaspăt ieşit din închisoare a recidivat

Un deţinut condamnat pentru viol şi eliberat din Penitenciarul Giurgiu pe 19 octombrie, în ziua în care legea recursului compensatoriu a intrat în vigoare, a recidivat. 

Condamnat la 10 ani pentru viol și eliberat înainte de termen, la două zile după ce a fost pus în libertate, individul a atacat o tânără și este acuzat de viol, scrie giurgiuveanul.ro 

Florin Georgescu a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Conducerea închisorii i-a acordat 354 de zile recompensă pentru timpul petrecut în pușcărie, așa că a fost eliberat cu un an înainte de termen.

Acesta a fost condamnat la 10 ani pentru viol pentru că a violat o fetiță de 13 ani, la Constanța.
Bărbatul de 33 de ani, eliberat din închisoare de numai câteva zile, a violat şi tâlhărit o fată care se întorcea din club, chiar în faţa blocului în care locuieşte.

Potrivit Poliţiei Capitalei, în noaptea de 22 octombrie, în jurul orei 02.30, femeia, în vârstă de 32 de ani, a fost abordată, la ieşirea dintr-un club din Sectorul 2 din Bucureşti, de un bărbat pe care nu îl cunoştea. Acesta a condus-o pe femeie acasă, pe jos, cu acordul ei. În apropierea casei femeii, bărbatul, în vârstă de 33 de ani, a violat-o şi a furat din geanta acesteia un telefon mobil şi o sumă de bani, apoi a fugit, fiind găsit în Constanţa, acasă la un apropiat.
Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru viol şi tâlhărie calificată.

Tănărul face parte din cei 80 de deţinuţi eliberaţi din Penitenciarul Giurgiu în baza legii recursului compensatoriu.

VIDEO. Un deţinut eliberat recent a îngrozit o întreagă comunitate

Un bărbat de 59 de ani, eliberat zilele trecute din închisoare în virtutea noii legi a recursului compensatoriu, a distrus cantina unui adăpost ortodox pentru copii orfani și oameni ai străzii. 

Culmea este că bărbatul fusese închis anul trecut tot pentru distrugere, în urmă cu 17 ani el fiind încarcerat pentru comiterea unei crime. Preoții se tem că răufăcătorul, cunoscut ca fiind extrem de violent va ajunge din nou în libertate, scrie stiridebuzau.ro

În luna noiembrie 2016, Ion Pecioacă din Buzău a devastat complet centrul de noapte pentru persoanele fără adăpost al primăriei din localitate. Pentru fapta sa judecătorii l-au condamnat la trei ani de închisoare însă, Pecioacă a scăpat de pușcărie grație noii legi a recursului compensatoriu. Conform legii, fiecare deţinut primeşte şase zile compensate din pedeapsă, pentru fiecare 30 de zile petrecute după gratii.

Bărbatul cunoscut ca fiind extrem de violent a fost repudiat de familie după ce în urmă cu 17 ani a comis o crimă cu sânge rece. Proaspăt liberat, răufăcătorul a simțit nevoia să se răzbune din nou, chiar pe centrul bisericesc Sfântul Sava, de unde fusese dat afară în urmă cu câțiva ani, pentru comportament violent.