MENIU

MAREA ELIBERARE. Dragnea cere explicaţii după ce un violator a recidivat

Un deţinut condamnat pentru viol şi eliberat din Penitenciarul Giurgiu pe 19 octombrie, în ziua în care legea recursului compensatoriu a intrat în vigoare, a recidivat.  Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat despre efectele Legii recursului compensatoriu, după ce un violator a recidivat. Acesta a spus că cei care au gândit legea trebuie să explice

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, vineri, că explicaţiile pentru efectele Legii recursului compensatoriu trebuie să fie date de cei care au gândit această lege, respectiv cei care au iniţiat-o sau au modificat-o în Parlament.

Întrebat cum vede consecinţele recursului compensatoriu, în condiţiile în care, săptămâna aceasta, un violator eliberat mai devreme ca urmare a legii, a recidivat, Dragnea a răspuns: „Da, sunt de acord cu dumneavoastră. Cred că trebuie să explice cei care au iniţiat legea şi au gândit legea şi au fundamentat acest proiect de lege”.

Chestionat asupra faptului că forma legii a fost schimbată în Parlament faţă de ceea ce a trimis iniţiatorul, Dragnea a răspuns: „Întrebaţi-i pe cei care au făcut-o. N-am lucrat acolo şi chiar nu ştiu foarte bine”.

În prima zi în care Legea recursului compensatoriu a intrat în vigoare, au fost eliberaţi 529 de deţinuţi. Alţi 3.349 de deţinuţi au obţinut dreptul de a solicita eliberare condiţionată. Potrivit legii, pentru fiecare 30 de zile executate în condiţii improprii, deţinuţii obţin şase zile de libertate.

Un violator a recidivat

Condamnat la 10 ani pentru viol și eliberat înainte de termen, la două zile după ce a fost pus în libertate, individul a atacat o tânără și este acuzat de viol.

Florin Georgescu a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Conducerea închisorii i-a acordat 354 de zile recompensă pentru timpul petrecut în pușcărie, așa că a fost eliberat cu un an înainte de termen.

Acesta a fost condamnat la 10 ani pentru viol pentru că a violat o fetiță de 13 ani, la Constanța.
Bărbatul de 33 de ani, eliberat din închisoare de numai câteva zile, a violat şi tâlhărit o fată care se întorcea din club, chiar în faţa blocului în care locuieşte.

Potrivit Poliţiei Capitalei, în noaptea de 22 octombrie, în jurul orei 02.30, femeia, în vârstă de 32 de ani, a fost abordată, la ieşirea dintr-un club din Sectorul 2 din Bucureşti, de un bărbat pe care nu îl cunoştea. Acesta a condus-o pe femeie acasă, pe jos, cu acordul ei. În apropierea casei femeii, bărbatul, în vârstă de 33 de ani, a violat-o şi a furat din geanta acesteia un telefon mobil şi o sumă de bani, apoi a fugit, fiind găsit în Constanţa, acasă la un apropiat. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru viol şi tâlhărie calificată.

Tănărul face parte din cei 80 de deţinuţi eliberaţi din Penitenciarul Giurgiu în baza legii recursului compensatoriu.

Mai multe articole despre:
Dragnea violator marea eliberare legea recursului