MENIU

Marea Britanie vrea să-și dezvolte rețeaua 5G fără ajutorul chinezilor de la Huawei

retele 5g

Marea Britanie urmează să renunțe la serviciile companiei chineze Huawei în dezvoltarea rețelelor sale de telefonie 5G. Mai mult chiar, guvernul britanic vrea să elimine componentele Huawei și din rețeaua existentă în următorii ani, într-un semnal clar de revizuire a relației sale cu China.

Îmbunătățirea rețelelor de telefonie în Marea Britanie este o prioritate a guvernului de la Londra. Până acum şase luni Huawei era considerată favorită pentru instalarea rețelelor de nouă generație 5G, astăzi însă guvernul de la Londra este așteptat să anunțe oficial că renunță la serviciile companiei chineze, companie care susține că are un management independent, dar despre care se crede că răspunde la comenzile politice ale guvernului comuniste de la Beijing, notează Radio România Actualități.

Reprezentanții administrației americane au declarat public că Statele Unite ar putea să nu mai împărtășească informații secrete cu aliații dacă vor colabora cu Huawei. Decizia de astăzi este și un semn clar de revizuire a relației Marii Britanii cu China, în contextul pandemii de coronavirus, dar și a evenimentelor recente din Hong Kong, fostă colonie britanică. Guvernul de la Beijing a adoptat recent o lege a securității naționale care restrânge drepturile și libertățile din Hong Kong, un semnal clar că guvernul comunist chinez devine tot mai autoritar.
Mai multe articole despre: