MENIU

Casa Regală a anunțat "mare doliu" de 40 de zile și doliu de 3 luni. Ce înseamnă asta

Familia Regală a anunțat mare doliu pentru 40 zile și doliu timp de trei luni după decesul Majestății Sale regele Mihai I. Marele doliu și doliul se referă la prezența publică a membrilor Familiei Regale.

Familia Regală a României va ține doliu foarte strict timp de trei luni de la înmormântarea Regelui Mihai. Timp de 40 de zile de la decesul Majestății Sale Casa Regală se află în "mare doliu", după care urmează o perioadă de doliu.

Întreaga Românie este în doliu după moartea Regelui Mihai, care a încetat din viață la vârsta de 96 de ani. Înmormântarea Regelui Mihai va avea loc în data de 16 decembrie, iar Guvernul a decretat trei zile de doliu național în zilele de 14-16 decembrie.

După regulile specifice Casei Regale, doliul în urma trecerii în neființă a regelui Mihai este mult mai lung și mai strict.

Astfel, Familia Regală a anunțat în weekend mare doliu pentru 40 zile și doliu timp de trei luni (de la deces). Marele doliu și doliul se referă la prezența publică a membrilor Familiei Regale.

Niciunul dintre membrii Familiei Regale nu va putea participa la vreun eveniment public organizat în toată această perioadă, indiferent despre ce este vorba.

Prințul Charles al Marii Britanii va participa la înmormântarea Regelui Mihai

Prințul Charles al Marii Britanii va participa la înmormântarea Regelui Mihai, a anunțat putătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

"Din câte am înțeles, prințul Charles a confirmat deja. Date fiind legăturile de rudenie ale Casei Regale a României cu toate Casele Regale din spațiul european, în primul rând cu cele ale Marii Britanii, Greciei și Danemarcei, prezența prințului Charles este un lucru aproape subînțeles. Marți, reprezentanții Casei Regale vor confirma și alte prezențe artistocratice”, a precizat Bănescu. Potrivit aceleiași surse, la eveniment va participa și un reprezentant al Casei Regale a Spaniei.

Slujba de înmormântare va avea loc la data de 16 decembrie, la ora 18:45, la Catedrala Episcopală de la Curtea de Argeș.

Mai multe articole despre:
regele Mihai doliu naţional actual mare doliu