MENIU

Mare atenție! Dacă suferi de această boală NU ai voie să mănânci banane

Banana este un fruct bogat în calorii (90 de calorii la 100 grame), dar cu un nivel foarte scăzut de grăsimi. Fructul conţine cantităţi mari de antioxidanţi, minerale şi vitamine.

Pulpa de banană are o compoziţie moale, uşor de digerat, cu zaharuri simple, cum ar fi fructoza şi zaharoza, care atunci când sunt consumate încarcă rezervorul cu energie al întregului organism şi ne revitalizează instantaneu, aşadar, datorită acestor calităţi, bananele sunt folosite de sportivi pentru a obţine energie instantanee şi ca supliment alimentar în plan de tratament pentru copii subponderali.

Bananele conţin multe substanţe benefice pentru sănătate, cum ar fi flavonoizi poli-fenolici, antioxidanţi, cum ar fi luteină, zeaxantina, beta şi alfa caroten , dar în cantităţi mici. Aceşti compuşi ajută organismul acţionând că necrofagi de protecţie împotriva oxigen-derivatilor ai radicalilor liberi şi speciilor reactive ale oxigenului (SRO), care joacă un rol important în procesul de îmbătrânire şi procesele de evoluţie ale diferitelor boli, scrie sanatatea.ro.

Dacă sunt recomandate cardiacilor datorită conţinutului bogat în potasiu, bananele nu le sunt indicate celor cu probleme renale. Mai mult, având din belşug carbohidraţi, bananele nu sunt bune nici pentru diabetici. Nu sunt cu totul interzise, dar ar fi bine că persoanele cu glicemie mare să le onsume cât mai rar.

Mai multe articole despre:
sănătate banane probleme renale