MENIU

Marcel Ciolacu: Salut organizarea Forumului de Afaceri Româno-German din septembrie, de la Berlin, și noile perspective de investiții pe care le oferă

Marcel Ciolacu: Salut organizarea Forumului de Afaceri Româno-German din septembrie, de la Berlin, și noile perspective de investiții pe care le oferă

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu ambasadorul Republicii Federale Germania în România, E.S. Peer Gebauer, care se înscrie în linia intensificării dialogului bilateral la cel mai înalt nivel care a avut loc pe tot parcursul anului 2023.

În cadrul discuțiilor purtate astăzi, au fost aprofundate temele abordate cu prilejul vizitei oficiale pe care premierul Marcel Ciolacu a efectuat-o la Berlin, la începutul lunii iulie. Obiectivul comun este dinamizarea cooperării economice în sectoare precum energia verde, infrastructura critică, digitalizare, cercetare și inovare.

În acest context, șeful Executivului român a salutat organizarea Forumului de Afaceri Româno-German programat să aibă loc la sfârșitul lunii septembrie, la Berlin.

”Sperăm ca prin organizarea acestui eveniment să consolidăm trendul ascendent al cooperării dintre țările noastre și să atragem noi investiții germane în România în sectoare-cheie”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, menționând, totodată, deschiderea Guvernului României pentru încurajarea mediului antreprenorial, dar și a investițiilor străine.

Întrevederea de la Palatul Victoria dintre prim-ministrul Marcel Ciolacu și ambasadorul Republicii Federale Germania în România, E.S. Peer Gebauer a prilejuit, de asemenea, o discuție privind cooperarea bilaterală pe palierul securității la Marea Neagră, în contextul agresiunii ruse asupra Ucrainei.

În acest sens, E.S. Peer Gebauer a mulțumit României pentru rolul important pe care îl joacă în acest context de securitate dificil și, de asemenea, pentru cooperarea în cadrul Coridoarelor Securității, care asigură tranzitul cerealelor ucrainene, esențiale pentru securitatea alimentară la nivel global.

La rândul său, premierul Marcel Ciolacu a transmis mulțumiri Germaniei pentru susținerea importantă pe care a exprimat-o în favoarea aderării României la Spațiul Schengen. ”Ne bazăm în continuare pe acest sprijin”, a declarat prim-ministrul român.

Mai multe articole despre:
marcel ciolacu afaceri berlin