MENIU

Marcel Ciolacu: „Primul meu împrumut a fost cu 158% dobândă. Am supraviețuit”

Marcel Ciolacu: „Primul meu împrumut a fost cu 158% dobândă. Am supraviețuit”

Premierul Marcel Ciolacu spune că măsurile fiscal-bugetare pentru care Guvernul vrea să îşi asume răspunderea nu vor duce la creşteri de preţuri, în contextul în care nu vor exista creşteri de dobânzi. El a mai spus că în 1992 a luat un credit cu 158% dobândă, dar că „a supraviețuit”.

„Să nu credem cumva că Banca Europeană de Investiţii va mări dobânda de referinţă din cauză că am pus noi 1% la sistemul bancar. Prin ‘92, când activam în privat, primul meu împrumut a fost cu 158%. Asta era dobânda. Am supraviețuit. Din câte ştiu eu, domnul ministru al Finanţelor a avut o discuţie cu toţi reprezentanţii sistemului bancar şi au convenit nişte lucruri foarte concret - nu va duce la creşteri de dobânzi.

Creşterile de dobânzi de obicei vin în urma inflaţiei. Adică trebuie să creşti dobânda de referinţă ca să fii pe plus. Lucru pe care l-au făcut cel mai curajos Statele Unite ale Americii şi aţi văzut că acum inflaţia s-a dus la 3%. Bancă Europeană a făcut această creştere mai gradual, la fel ca BNR-ul”, a spus Ciolacu, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Nu cred că o să terminăm băncile că este această suprataxare, nu are nicio treabă cu produsele de la raft. Vreau să vă amintesc că atât la medicamente, cât şi la produsele alimentare a rămas TVA-ul 9%. Eu cred că au crescut suficient produsele. Dacă încercăm să forţăm o creştere nejustificată, nu e nicio problemă, mărim numărul de produse din ordonanţă. Nu am nicio reţinere, dar eu nu cred că e cazul", a spus Ciolacu, citat de Agerpres.

 
Mai multe articole despre:
marcel ciolacu imprumut