MENIU

Marcel Ciolacu: Nu sunt de acord cu căsătoria între persoane de același sex, nici cu parteneriatul civil/Europarlamentarii PSD au votat „pentru” la Bruxelles

Marcel Ciolacu, președinte PSD Foto: Inquam Photos

Marcel Ciolacu a declarat, marți, că nu susține căsătoria sau parteneriatul civil între persoanele de același sex, deși europarlamentarii PSD de la Bruxelles au votat săptămâna trecută pentru declararea Uniunii Europene „zonă de libertate pentru persoanele LGBTIQ”.  

 

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, într-un interviu pentru G4Media.ro, că nu susține căsătoria între persoanele de același sex, nici uniunea consensuală sau parteneriatul civil, deși colegii săi din partid de la Bruxelles au sprijinit rezoluția, alături de majoritate, prin care UE a fost declarată „zonă de libertate pentru persoanele LGBTIQ”.

Întrebat dacă nu există o contradicție între poziția din țară și votul de la Bruxelles, Ciolacu a susținut că votul europarlamentarilor PSD este în acord cu decizia grupului socialist din care fac parte.

”Când s-a luat o decizie e normal, respecți decizia. Pentru că nu suntem fiecare de capul lui. Ne raportăm și la bunele și la relele când faci parte dintr-un partid sau dintr-o familie internațională”, a declarat Ciolacu pentru G4Media.ro.

Reamintim că Parlamentul European a votat, pe 11 martie, o rezoluţie prin care declară Uniunea Europeană "zonă de libertate LGBTIQ". Rezoluţia, sprijinită şi de Comisia Europeană, a fost adoptată cu 492 de voturi "pentru", 141 "împotrivă" şi 46 de abţineri. Propunerea s-a bucurat de sprijinul principalelor grupuri politice europene: PPE, S&D şi Renew Europe, care a iniţiat rezoluţia, în timp ce cei din grupul conservatorilor și reformiștilor au votat împotrivă.