MENIU

Marcel Ciolacu nu crede varianta Poliției în cazul deputaților PSD care au făcut scandal la o șaormerie din Capitală

Marcel CIolacu, președinte interimar al PSD

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, nu crede în varianta Poliției în cazul deputaților Adrian Solomon și Ioan Stativă, amendați în scandalul de la o șaormerie din Centrul Vechi.

 

Marcel Ciolacu a spus că nu a discutat cu cei doi deputați, dar dorește să știe de la ei ce s-a întâmplat.

„Să aflăm adevărul”, a declarat Ciolacu la un post TV după incidentul provocat de cei doi deputați, pentru care au fost și amendați cu 4.000 de lei de polițiști.

În plus, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat, marți, că partidul „nu poate fi tras la răspundere” în scandalul celor doi deputați PSD amendați într-o shaormerie din București pentru că au făcut scandal și nu purtau mască de protecție.

„Nu au intrat acolo cu delegație de la partid și nici din partea partidului. Principial nu toleram așa ceva, dar nu pot să-l fac vinovat pe un coleg până când căile lui de apărare nu sunt epuizate. Recomandăm distanțare fizică, (...) PSD nu poate fi tras de urechi pentru comportamentul cuiva”, a declarat purtătorul de cuvânt Lucian Romașcanu, marți, la un post TV.

Cei doi parlamentari PSD au refuzat să poarte mască și s-au luat la ceartă cu patronii unei șaormerii din Centrul Vechi. Unul dintre scandalagii este președintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaților, Adrian Solomon, iar celălalt este deputatul PSD Ioan Irinel Stativă, membru în aceeași comisie.

Poliția i-a amendat pe cei doi deputați social-democrați A DOUA OARĂ după ce au vizionat imaginile de la shaormeria din Centrul Vechi. Astfel că Adrian Solomon și Ioan Stativă s-au ales cu o nouă amendă - pentru nepurtarea măștilor, după cea pentru scandal în locuri publice și proferare de injurii în public. Cu a doua amendă, cei doi aleși trebuie să plătească, în total, 4.000 de lei.

Deputații Adrian Solomon și Ioan Stativă au fost amendați, în noaptea de luni spre marți, după ce au refuzat să poarte mască de protecție într-un fast-food din sectorul 3 și au făcut scandal.

Cei doi au fost sancționați cu două amenzi în valoare totală de 2600 de lei pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri publice și pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare în public.

Deputatul PSD Adrian Solomon a negat că ar fi fost amendat și chiar a afirmat că o va contesta în instanță, potrivit Realitatea Plus.

Potrivit comunicatului Poliției, „în această dimineața, o patrula a Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, a fost solicitată de agenții de paza ai unui restaurant de tip fast-food din sectorul 3, să intervină întrucât în interiorul localului se afla un bărbat care refuza să poarte mască de protecție, având un comportament recalcitrant. Polițiștii au depistat persoana în cauza, iar în urma discuțiilor purtate, acesta le-a adresat expresii jignitoare, având o atitudine sfidătoare la adresa acestora. Alături de persoana în cauză se mai afla un bărbat care, la rândul sau a manifestat un comportament similar. Cei doi băbați au fost sancționați contravențional cu două amenzi în valoare totală de 2600 de lei pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri publice și pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare în public”.  

Ulterior, cei doi deputați au mai primit încă o amendă pentru că nu au respectat măsurile ce se aplică în această perioadă de stare de alertă. Și asta în urma vizionării imaginilor de pe camerele de supraveghere de către polițiști.

„În urma analizării imaginilor video, polițiștii Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi i-au sancționat contraventional pe cei doi barbati si cu amenzi in valoare totala de 4.000 de lei, pentru nerespectarea masurilor aplicate in starea de alerta pentru prevenirea si combaterea noului coronavirus", a transmis, marți după-amiază, Biroul de presă al Politiei Capitalei.