MENIU

Marcel Ciolacu îl acuză pe Klaus Iohannis că minte în legătură cu PNRR: ”Încetaţi să mai fiţi pe contrasensul Europei!”

Marcel Ciolacu

Planul Național de Redresare și Reziliență continuă să fie motiv de scandal între opoziție și putere. Marți, după ce Președintele Klaus Iohannis a dat asigurări că România va beneficia de fondurile disponibile, liderul PSD, Marcel Ciolacu, l-a acuzat de minciună, spunând că doar guvernul său ”s-a întors cu capul în traistă de la Comisia Europeană.”

Ciolacu a transmis că, din informaţiile sale, nu doar Portugalia a depus la Bruxelles Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, așa cum a spus Iohannis, ci și Italia. 
”Iohannis minte din nou pentru Guvernul Său! ”Din informaţiile mele, până acum doar Portugalia a depus PNRR”. Fals! Iar nu sunteţi pe fază şi aţi rămas în urmă, domnule Iohannis. (...) Italia a depus PNRR azi, aşa cum a anunţat premierul Mario Draghi.

Mai mult, acum două zile, premierul Draghi a prezentat Planul în Parlament. Aşa cum se face! Franţa şi Germania au prezentat azi în comun şi vor depune joi, de asemenea, planurile lor la Comisia Europeană", a scris Ciolacu, pe Facebook, prezentând adrese unde sunt disponibile informațiile respective. 

Liderul social-democraților continuă mesajul spunând că și Spania a aprobat planul şi îl va trimite la Bruxelles, în foarte scurt timp.

”Numai Guvernul dumneavoastră, domnule Iohannis, s-a întors cu capul în traistă de la Comisia Europeană. Chiar dumneavoastră aţi promis că PNRR va fi trimis până pe 30 aprilie, iar acum o daţi la întors ca un şcolar prins cu temele nefăcute. Înţelegeţi că nu puteţi. Că aveţi un guvern incapabil. Înţelegeţi că e nevoie de consultarea mediului de afaceri, a sindicatelor şi a organizaţiilor neguvernamentale pentru a reuşi. Înţelegeţi că toate ţările civilizate au prezentat acest Plan în Parlamentele naţionale. Încetaţi să mai fiţi pe contrasensul Europei”, a menţionat Ciolacu.

Citește și: ”Spania a aprobat PNRR, pe care-l trimite la Bruxelles în această lună - Ce țări au depus până acum planurile post-COVID”