MENIU

Marcel Ciolacu: Guvernul Cîțu e căzut! Cât de posibilă este o coaliție PSD-PNL

Marcel Ciolacu. Foto: Inquam

Marcel Ciolacu a declarat că este exclusă formarea unei coaliții PSD-PNL pentru moment. Liderul PSD a adăugat însă că acest scenariu ar fi posibil în urma alegerilor anticipate. Social-democratul a vorbit și despre momentul în care a început decăderea premierului Florin Cîțu. 

Dacă moțiunea nu va trece, social-democrații nu vor susține un guvern minoritar PNL în Parlament, dă asigurări liderul PSD. 

”Este exclus în acest moment. În urma unor alegeri, este posibil o astfel de discuție, fiindcă este un restart și românii au dreptate.
Se face modificare la lege, este campanie electorală de 2 săptămâni. Suntem cred ultimul stat european care nu a avut alegeri anticipate, care este problema, unde este grozăvia? Când se ajunge la așa ceva, este evident că PSD nu va susține un guvern minoritar al PNL sau nu știu ce doresc alianța USR cu AUR. Poate lucrează la programul de guvernare.

Când depui o moțiune ești responsabil și gândești și pasul 2. Eu am înțeles de la Barna, pe care trebuie neapărat să voteze PSD-ul. În anunț oficial. În momentul în care ajunge în Parlament și este legală, o votează, nu avem probleme. Ce vor ei să facă? Să revină la putere? Este o mascaradă. Când ai două crize, tu să vii cu oc riză artificială.  Singurele pensii speci

 

ale sunt ale parlamentarilor la inițiativa PSD. Unde este substratul politic?”, a declarat Ciolacu joi seară, la un post TV.

Liderul PSD a mai spus că guvernul Cîțu e ca și căzut, precizând că, dacă nu va pica în urma moțiunii depuse de USR-PLUS și AUR, în mai puțin de 40 de zile va trebui să se prezinte în Parlament pentru un nou vot de încredere.

”Vine CCR și dă răspunsul și s-a votat moțiunea. E constituțională, intră pe ordinea de zi și vă spun că vor fi prezenți toți. Guvernul Cîțu e căzut, știu și eu, știți și dumneavoastră. Mai are 38 de zile. Tic tac-ul Guvernului Cîțu a pornit când a schimbat pe Stelian de la Justiție. E articolul 47 din Codul administrativ, trebuia în 5 zile să vină cu o nouă propunere de ministru din compoziția Guvernului.
Neavând, a pus un interimar pe 45 de zile, atunci tic-tacul a pornit. El nu poate să depășească aceste 38 de zile cât i-au mai rămas și să vină în Parlament, dacă scapă de moțiune.

Părerea mea e că CCR e responsabilă și va da un răspuns. În ziua în care era vot pentru un nou Avocat al Poporului, a dat o decizie CCR-ul că Avocatul Poporului este schimbat abuziv”, a mai spus liderul PSD.