MENIU

Marcel Ciolacu, despre relația PNL și PSD: Nu sunt Nostradamus. Mă bucur că Sorin Grindeanu a creat o majoritate în Parlament

Marcel Ciolacu, președintele PSD Foto: INQUAM/Ilona Andrei

Marcel Ciolacu a declarat, marți, că în acest moment „toate scenariile rămân deschise” și că intrarea la guvernare a PSD pentr a opri criza politică nu exclude organizarea de alegeri anticipate în viitorul apropiat. Președintel PSD 

Întrebat despre renunțarea la organizarea alegerilor anticipate și intrarea la guvernare, liderul PSD a declarat că „nu se exclud. Am constatat că după încă 10 zile de criză, anumiți lideri politici au spus clar că nu pot să treacă prin Parlament un guvern minoritar. Lucru pe care-l spunem de la inceputul crizei.  Indiferent că e vorba de un guvern USR, PNL, PSD, România nu are nevoie în acest moment de un guvern minoritar. Toate scenariile rămân deschise si cred cu tărie ca intoarcerea la popor este cea mai corectă”. 

Despre discuțiile cu ceilalți lideri de la PNL, inclusiv cu Florin Cîțu, Marcel Ciolacu a mai afirmat că „vorbesc la telefon cu toată lumea. Nu am nicio reținere, indiferent din ce zonă politică vin aceste telefoane. Mi se pare corect. Nu are importanță cine m-a sunat. Vorbesc la telefon cu toți actorii politici care pot ajuta la ieșirea din această criză politică și să ne întoarcem la adevăratele probleme ale României”.

În ceea ce privește alegerea lui Sorin Grindeanu ca președinte interimar la Camera Deputaților, a declarat că se bucură că acesta a reușit să creeze o majoritate în acest moment la Camera Deputaților.

”Mă bucur că domnul Grindeanu a reuşit să creeze o majoritate în Parlament, să fie preşedinte interimar. Şi surpriză: o nouă majoritate în Camera Deputaţilor. PSD, UDMR şi AUR l-au votat pe... Sorin Grindeanu. Majoritate. În caz că îi era cuiva dor de el. PNL s-a abţinut de la vot, doar USR s-a opus. Concluziile le trage fiecare”, a mai spus Marcel Ciolacu, la sediul PSD din Kiseleff. 

Președintele PSD a mai spus că nu a fost contactat de Klaus Iohannis în ultimele 24 de ore și a precizat că nu știe dacă poziția PNL față de PSD s-a schimbat: „Nu sunt Nostradamus, nu am nicio certitudine”.