MENIU

Marcel Ciolacu, către șeful ANAF și ministrul Finanțelor: Nu vor reuși digitalizarea României cu aceiași oameni. Trebuie măsuri îndrăznețe!

Marcel Ciolacu, președintele PSD Foto: Inquam Photos, Ilona Andrei

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că digitalizarea României nu poate fi făcută tot de oamenii care din eșalonul doi în statul român. Liderul PSD le transmite șefului ANAF și ministrului Finanțelor că nu se va reuși acest lucru, dacă nu se vine cu alte persoane.

Marcel Ciolacu a transmis miercuri un mesaj ferm către ministrul PSD al Finanțelor - Adrian Câciu și șeful Fiscului - Ovidiu Heiuș.

„Nu e o modificare de fond a codului fiscal. Mă bucur că am reușit împreună cu copreședinții de coaliție să avem o discuție serioasă de modificare a codului fiscal. (...)

Noi nu suntem într-o perioadă normală și așezată. Sunt ferm convins că aceste discuții vor continua. În primul rând trebuie ca statul să-și facă treabă, ministerul de Finanțe și ANAF. Este o digitalizare de care vorbim de 30 de ani.

Dacă ei cred că o să reușescă cu aceiași oameni să facă digitalizarea, îl anunț pe domnul președinte și pe ministrul finanțelor de la ANAF că nu o să reușească. Trebuie măsuri îndrăznețe în guvern. (...) Important e că am declanșat aceste discuții cu privire la codul fiscal. Cu toții am realizat, indiferent de familia politică, că în acest moment trebuie ajutați cei cu venituri mici și medii ”, a spus Marcel Ciolacu.