MENIU

Marcel Ciolacu, ATAC la Florin Cîțu: „Când te urci beat la volan, eşti iresponsabil. Când ești premier și nu știi cât costă pâinea, pleci acasă”

Marcel Ciolacu, președintele PSD Foto: InquamPhotos/Ilona Andrei

Marcel Ciolacu spune că Florin Cîțu ar fi trebuit să-și dea demisia după ce a spus că nu știe cât costă o pâine, pentru că el nu consumă pâine. Acuzațiile liderului PSD s-au referit la starea economiei în acest moment în România și la scandalurile în care a fost implicat premierul, în urmă cu 20 de ani, în SUA.

„Când te urci beat la volan, ești iresponsabil, când faci... e infracțiune! (...) Am vorbit cu avocații, e infracțiune clară. Credeam că domnii Iohannis, Cioloș, Barna sunt cu ”fără penali în funcții publice”. Când faci împrumuturi și nu dai banii înapoi, ești țepar, dai țeapă unei bănci. Dar când eștiprimul ministru al unui stat și să nu știi cât costă alimentul de bază al populației, pâinea, mie mi se pare mai grav decât toate. Te ridici frumos de pe scaun și pleci acasă. Nu ai ce să cauți într-o asemenea funcție când trăiești pe altă lume decât cea în care trăiesc românii”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri seară, la nu post TV.

„Nu mai poate să te reprezinte un astfel de prim ministru. Gândiţi-vă că se duce într-o vizită oficială în Statele Unite, ce face, îl caută perceptorii, îl aşteaptă la...?”, a mai spus Ciolacu.

De asemenea, întrebat de o eventuală demisie în cazul în care va fi făcut un dosar penal pe numele său, Ciolacu a anunțat că își va da demisia din PSD și a comentat că Florin Cîțu nu a demisionat după scandal, din PNL și guvern.

Marcel Ciolacu: „Nu mi-e frică de nimic. Dacă mi se va face un dosar penal, plec de la conducerea PSD” - Ce spune despre „inventarea” unui dosar

„Voi face pasul înapoi, sunt si alti colegi care pot prelua conducerea PSD. Pentru mine contează mai mult PSD. Nu voi face o astfel de greseala. Daca mi se va face un dosar penal , în acel moment eu am plecat de la conducerea partidului. Eu nu pot sa mut aceasta lupta, incorectă, sa o transfer pe partid. Asa ar trebui să facă orice lider. Asa ar trebui și dl Cîțu. E un blestem pentru liberali... ”, a mai declarat Ciolacu, referindu-se la o alegere între Cîțu și Orban. 

În plus, Marcel Ciolacu a anunțat că PSD pregătește moțiune de cenzură în următoarea sesiune parlamentară.
 
„Avem moţiunea de cenzură, să vedem cine-şi mai asumă un astfel de prim ministru şi să-şi asume politic. (...) Cu ce au greşit românii, după ani de zile în care ne-au intoxicat USR-ul, cu preşedintele, cu toată lumea, cu fără penali să ajungem în situaţia în care penalul Cîţu cu penalul Barna împart banii românilor?”, a mai spus Marcel Ciolacu. 
Mai multe articole despre:
marcel ciolacu florin citu guvern psd pnl