MENIU

Marcel Ciolacu a anunțat premierul pe care l-ar vota PSD după alegerile parlamentare

Marcel Ciolacu, președintele PSD Foto: Inquam Photos

Marcel Ciolacu a anunțat miercuri că exclude ”categoric” intrarea la guvernare alături de PNL sau votarea unui guvern minoritar PNL după alegerile parlamentare. Președintele PSD nu a exclus însă și posibilitatea de a-l vota pe Dacian Cioloș ca premier, dacă acesta va fi desemnat de președintele Klaus Iohannis după alegeri.

 

Marcel Ciolacu a subliniat că pentru formarea unei majorități parlamentare se va negocia cu toate partidele, în afară de PNL, într-un interviu acordat DC News

„Discuțiile din interiorul partidului sunt foarte clare: nu vom participa la o guvernare cu PNL, sub nicio formă. Și sub nicio formă nu vom vota un guvern minoritar al PNL, indiferent de ofertele venite către diferiți lideri ai PSD, inclusiv mie, sau o ofertă de participare la guvernare. Nu putem, România nu poate continua cu acest prim-ministru după aceste luni dezastruoase pentru sănătatea românilor și pentru economia românilor. Nu există un domeniu de activitate economică în care acest guvern să fi luat măsuri coerente”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă îl va vota pe Dacian Cioloș, Marcel Ciolacu a răspuns: „Nu știu, haideți să vedem cine câștigă, cine se plasează pe primul loc. Constituțional, această formațiune politică este chemată prima pentru a desemna un prim-ministru și pe urmă are perioada de a-și forma majoritatea, cele 10 zile conform Constituției”.

„Vom negocia crearea unei majorități. Avem soluțiile necesare de a intra la guvernare. Vom vedea cum va arăta viitorul Parlament, ce partide vor avea reprezentanți și vom intra în negocieri și în discuții, mai puțin cu PNL”, a declarat Ciolacu în același interviu.