MENIU

Marcel Boloș, la Realitatea PLUS: ”În planul de relansare economică, suma de un miliard de euro este destinată întreprinderilor mici și mijlocii”

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a explicat, la Realitatea PLUS, către ce sectoare sunt destinate fondurile europene în criza generată de pandemie.

”În planul de relansare economică, suma de un miliard de euro este destinată întreprinderilor mici și mijlocii. Discutăm despre graturii de sumă fixă care pornesc progresiv, dar și de acordarea de graturi pentru investiții care se vor acorda, între 50.000 euro și 200.000 euro.

Propunerile care au fost discutate și urmează să fie aprobate de Guvern sunt ca acești bani să meargă către zonele de activitate cele mai afectate, cum este HOTECA, ne gândim la acordarea de granturi pentru cei din artele spectacolului, deci, pe cultural și în IMM cei care vor să-și relocheze activitățile”, a declarat Marcel Boloș la Realitatea PLUS.

Referitor la cei care vin în țară să-și găsească un loc de muncă, ministrul a vorbit despre măsuri financiare acordate angajatrilor.

”Guvernul României a aprobat două măsuri active pentru cei care și-au pierdut locurile de muncă. Se încadrează cei care s-au întors în țară, se suportă 45 la sută din costurile cu salariul. Și celor care au trecut de 50 de ani li se supărtă 50 la sută din salariu.

Am alocat 350 milioane de euro pentru echipamante medicale, este în implementare la minister. Banii sunt destinați pentru echipamente de protecție medicală, dar și pentru stocurile din un al doilea eventual val”, a mai precizat ministrul Fondurilor Europene, la Realitatea la PLUS.

 

Mai multe articole despre:
marcel bolos