MENIU

Marcel Boloş, despre Ordonanţa de reducere a cheltuielilor: „Prioritizăm investiţiile de care România are nevoie”

Marcel Boloş, despre Ordonanţa de reducere a cheltuielilor: „Prioritizăm investiţiile de care România are nevoie”

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat, vineri, după şedinţa de Guvern, despre Ordonanţa de reducere a cheltuielilor, că pentru a ne respecta pe cât posibil ţintele asumate, a fost nevoie de acest pachet de măsuri suplimentar, el precizând că absorbţia fondurilor europene, împreună cu PNRR, trebuie să fie prioritare.

„Pentru a ne respecta pe cât posibil ţintele asumate şi programul de convergenţă a fost nevoie de acest pachet de măsuri suplimentar”, a arătat Boloş, precizând că măsurile nu mai afectează contribuabilii, ci statul face de data aceasta eforturi şi raţionalizează cheltuirea banului public, astfel încât să ne putem respecta angajamentele”, a spus Marcel Boloş. 

„Este de notorietate faptul că în ultimele luni ale anului nivelul cheltuielilor de funcţionare, dar şi cele legate de investiţii înregistrează niveluri record de cheltuială, iar acum România are nevoie să prioritizeze investiţiile din fonduri europene”, a spus ministrul Finanţelor. 

 „Plafonarea aceasta a cheltuileilor, cum e ea denumită, este la nivelul mediei acestor plăţi care apar în cursul anului pentru aceste tipuri de cheltuieli, nu suntem în situaţia de a interzice cheltuieli ci plafonăm aceste cheltuieli şi prioritizăm investiţiile de care România are nevoie, cu finanţare din fonduri europene şi PNRR.

Trebuie să fim foarte atenţi pentru că este vorba de viitorul României în joc, este vorba de investiţiile care contribuie decisiv la modernizarea României”, a explicat Boloş. 

Mai multe articole despre:
marcel bolos ordonanta reducere cheltuieli