MENIU

Maramureșenii lăsați fără 11.000 de hectare de pământ își caută dreptatea la Guvern. Interesele primarului din Borșa, dezvăluite de Anca Alexandrescu

Maramureșenii care au făcut greva foamei în fața Parlamentului European din cauza că au fost lăsați fără 11.000 de hectare de pământ au fost primiți de către oamenii premierului Nicolae Ciucă. Procesul lor durează de peste 20 de ani, iar cazul a ajuns și la CEDO. Oamenii spun că asociația pe care o reprezinta, formata din 2000 de membri, detine 17000 de hectare, dar au primit de la autorități doar 6000. 

Investigațiile desfășurate de Anca Alexandrescu, realizatoarea emisiunii Culisele Statului Paralel, au dezvăluit interese de 700 de milioane de euro care se ascund în spatele  deciziei autorităților locale de a nu îi împroprietări pe maramureșeni.

Prezentă în fața Palatului Victoria, realizatoarea emisiunii Culisele Statului Paralel a vorbit despre așteptările oamenilor de la această întâlnire și a făcut o serie de dezvăluiri cu privire la interesele administrației locale de a tărăgăna împroprietărirea oamenilor.

„Așa cum am promis aseară în emisiune, când maramureșenii au fost alături de mine în platou, astăzi sunt alături de ei în fața guvernului. Ei au și dorit să intru împreună cu ei la guvern dar, deși inițial mi s-a spus că pot intra, domnul consilier de stat Ciprian Hojda a decis că nu pot să particip pentru că nu vrea să se întâlnească cu mine. Foarte pe scurt vreau să spun așa: M-am uitat să văd cine este domnul Ciprian Hojda. Este consilier de stat, venit pe vremea domnului Cîțu, un fost candidat la primăria unei comune din județul Maramureș, atenție, care  afost la BCR, a fost director la BCR, adică Erste Bank”, a spus Anca Alexandrescu.

Primarul din Borșa, nașul parlamentarului PSD Gabriel Zetea

„Domnia sa nu vrea să dea ochii cu presa, și iată că premierul Ciucă îl pune să se întâlnească cu maramureșenii pe un domn care este din Maramureș. De ce fac această precizare? Pentru că înainte să intre am stat cu ei de vorbă și mi-au spus că primarul din Borza este nașul parlamentarului PSD Gabriel Zeta, fostul președinte al Consiliului Județean. Am pus mâna pe telefon și l-am sunat pe domnul Zetea, care cunoștea detul de bine subiectul de acolo, și știa de la nașul său, primalrul de acolo. Ce vreau să sugerez este că există o încrengătură politică foarte mare în această zonă, fiind vorba de o avere de 700 de milioane de euro. Bătălia este atât de mare încât oamenii aceștia probabil că și-au pierdut speranța după 20 de ani. Dar nu se vor lăsa, pentru că au o decizie CEDO, foarte multe instanțe din România le-au dat dreptate, numai că autoritățile române nu vor să le pună în aplicare”, a mai spus realizatoarea emisiunii Culisele Statului Paralel.